Sävsjö

FARLIGT – Sävsjökvinna inlåst efter allvarligt brott

En kvinna blev förd till sjukhus och senare anhållen misstänkt för mordbrand på ett vårdboende i Sävsjö. Nu har kvinnan häktats.

Kl 1515 i söndags eftermiddag kom larm från Strandhagens vårdboende i Sävsjö, en brand hade brutit ut i en säng i ett boenderum. Personal på plats hade kunnat föra ut kvinnan, som ska ha suttit i sängen medan det brann, och sedan slagit ner branden med hjälp av en brandsläckare.

Kvinnan fördes till sjukhus för kontroll. Enligt polisen har branden anlagts avsiktligt. Den unga kvinnan som förts till sjukhus förhördes, anhölls och begärdes under onsdagen häktad. Häktningsförhandlingarna hölls under torsdagen.

”Det finns risk för att den misstänkte avviker eller på något annat sätt undandrar sig lagföring eller straff. Det finns risk för att den misstänkte fortsätter sin brottsliga verksamhet”, ansåg kammaråklagare Klas Lööf som fick sin vilja i genom.

Tingsrätten häktade kvinnan och åklagaren har nu ett par veckor på sig att slutföra utrednigen och väcka åtal mot kvinnan.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook