FASA: HA74 rasade – förlorade sista hemmamatchen

HA74 spelade sista hemmamatchen för säsongen mot Mjölby HC i näst sista omgången av kvalserien. Det gick inte så bra.

HA74 tog ledningen i början av tredje perioden med 5-4 och var i ledning när sju minuter återstod av matchen.
Då kvitterade Mjölby HC. 5-6 kom med fem minuter kvar av matchen och med bara 2,5 minut kvar också 5-7.

HA74 tog ut målvakten med knappt två minuter kvar men lyckades inte komma närmare. Istället gjorde Mjölby HC 5-8 i tom kasse med en minut kvar.

Mjölby HC övertog därmed serieledningen och HA74 är nere på andra plats, en poäng efter. Det blir nu mycket svårt för HA74 att knipa förstaplatsen och uppflyttning till hockeyettan. Vinst och tre poäng i sista matchen, lv 127-derbyt mot Värnamo, är ett måste.