Jönköpings län

FEST HELA TIDEN: Blir första biblioteket någonsin med streamad film


Bara börja streama. Dygnet runt. Från biblioteket. Nu blir de fest hela tiden.

På onsdag inviger biblioteket i Vaggeryd sin nya digitala filmkanal Cineasterna. Biblioteket blir därmed först i Sverige med en kanal för strömmad film.

– Vi är mycket glada över att kunna erbjuda våra kommuninvånare den här tjänsten. Fler och fler ser film digitalt och då behöver biblioteket ett komplement eller alternativ till fysiska DVD-filmer. Nu kan man från Vaggeryds bibliotek strömma film från hela världen. Dygnet runt, säger Lo Claesson, bibliotekschef i Vaggeryds kommun, i ett pressmeddelande.

För att få tillgång till streamingtjänsten måste man ha ett lånekort med pinkod. Till en början kommer det inte att kosta något och man kommer att kunna ta del av tjänsten hemifrån. Vid lansering kommer det att finnas cirka 300 filmer att välja mellan.

– Vi vill gärna visa på det stora utbudet av bra film som kanske inte alltid marknadsförs så mycket i media. När vi lanserar tjänsten kommer man att kunna välja mellan 300 filmer. Målet är att, inom några veckor, ha cirka 1000 filmer att erbjuda, säger Lo.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook