Fest när Sten och Stanley firade 50 på Pigalle | Höglandsnytt
Kultur Nässjö

Fest när Sten och Stanley firade 50 på Pigalle

UPPDATERAT. I år firar Sten och Stanley 50 år som band. Detta firas med en turné för att bjuda på minnen genom åren och mycket nostalgi. I lördags stannade turnébussen i Nässjö, där de spelade på ett fullsatt Pigalle inför en entusiastisk publik. Turnén är dock inte någon avskedsturné, berättar Sten och Ebbe Nilsson. Se mer på Höglandsnytt TV.

Sten och Stanley har haft över 60 låtar på Svensktoppen, avverkat över 20 turnébussar och turnerat en sträcka motsvarande 10 varv runt jorden.
Ungefär 28 till 30 städer ska de turnera till under året. Med sig har de Claes-Göran Hederström som medverkar med bland annat sin legendariska melodifestivalhiten ”Det börjar verka kärlek banne mig”.
”Jag tror att Nässjö är den nionde staden som vi hittills uppträder i. Det är helt fantastiskt och jätteroligt att kunna åka ut och turnera efter 50 år inför en stor publik på varje plats”, säger Sten Nilsson.
Det är inte första gången som de spelar i Nässjö och på Pigalle. Denna gång började showen med en av deras största klassiker ”Leende guldbruna ögon” som fick publiken att jubla av glädje. Sedan fortsatte kvällen med gamla populära hits som till exempel ”Grindslanten” och ”Jag kan lova”.

Troget fan
Ett troget fan är pensionären Evald Fransson som är en stor beundrare av Sten och Stanleys musik.
”Jag har sett Sten och Stanley uppträda innan och jag tycker att de fortfarande är bra och det är verkligen kul att se de igen”, säger Evald Fransson.
Publiken sjöng med i många av låtarna och de fick hänga med i en musikaliskresa, där bandet berättade om sin karriär samtidigt som intressanta bilder visades.
”Vi är uppväxta i en musikfamilj och på den vägen är det. Efter turnén för 50- årsjubileet kommer det att bli en fortsättning på och det kan mycket väl bli en förlängning både nästa år och året därefter”, berättar bröderna Sten och Ebbe Nilsson.
Se mer på Höglandsnytt TV.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook