Ekonomi Höglandet

FEST PÅ HÖGLANDET – De har druckit sprit i flera månader nu

Enligt en ny Sifo-undersökning som genomförts på uppdrag av Systembolagsägda alkoholupplysningsföretaget IQ uppger nästan 4 av 10 (36 procent) att de drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare under semestern.

– Vi vet att sommar och semester leder till en ökad alkoholkonsumtion för många. När hösten kommer är det lätt att våra semestervanor följer med oss in i vardagen. De flesta klarar av att minska sin alkoholkonsumtion igen efter semestern men inte alla vilket kan leda till problem, både på kort och lång sikt, säger Karin Hagman, vd på IQ, i ett pressmeddelande.

Fler resultat från undersökningen

  • 39 procent av männen uppger att de drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare under semestern, motsvarande siffra för kvinnor var 33 procent.
  • I ålderskategorin 18-34 år svarade 28 procent att de drack alkohol 3-4 gånger i veckan eller oftare, för personer mellan 35-54 år var den siffran 41 procent och i ålderskategorin 55 år och uppåt var motsvarande siffra 37 procent.

­– Många är oroliga över hur mycket de drack under semestern. Därför är det viktigt att ta sig tid att reflektera över sin alkoholkonsumtion, särskilt viktigt är det för de som känner att det blev lite för mycket under sommaren. Ett första steg kan vara att testa sina alkoholvanor på Alkoholprofilen.se säger Karin Hagman, vd på IQ.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook