Festligt, fullsatt, första VBK-vinsten!

Festligt, fullsatt (nästan), folkligt och – fantastiskt! Vetlanda BK vann elitseriespremiären med 7-5 (2-2) inför 1239 åskådare och mot slutet v matchen var nästan så att taket lyftes i den nya bandyarenan.

När de första VBK-spelarna klev in i duschen stod fortfarande Kullens Fans kvar på läktaren inne i Sapa Arena och sjöng segersånger. Det här var en premiärmatch som blev precis så som VBK ville ha den.Kanske inte underläget med 0-2 med mindre än 20 minuter spelade, men trots det var VBK med spelmässigt i matchen.Det var det där lilla extra framför motståndarmål som saknades för hemmalaget. Härföraren och lagkaptenen Björn Einarsson kunde (borde?) till exempel HA gett VBK ledningen redan efter 14 sekunder då han tappade bort bollen i friläge efter att ha tagit ner en lyra.Men Björn och övriga skulle komma tillbaka i matchen – med råge.Junioren Joakim Andersson, framspelad av diton Pontus Blomberg gjorde 1-2 och just Björn 2-2.I början av andra halvlek satte Einarsson sitt andra mål för dagen, nu på straff, men Söderhamnslaget kunde kvittera fem minuter senare.Därefter gjorde BK ett ryck och den som inledde rycket var duktige amerikanen Daren Richardson som sköt in 4-3. Och han gjorde det från ”fel” håll, vänster, eftersom han är högerskytt.Konstantin Aklestin gjorde 5-3, Jesper Jonsson 6-3 och Aklestin igen 7-3.Och Broberg var ett slaget lag.Mot slutet tokpressade Broberg VBK:s uppspel vilket innebar att man närmade sig något målmässigt, men aldrig så mycket att segern var hotad.Sapa Arena, som nästan var fullsatt, riktigt kokade mot slutet och segern var helt rättvis.Den sitter säkert fint tills på onsdag då VBK ska resa till Sandviken för möte mot Löfstedt, Edlund och kompani.Broberg/Söderhamn är nästan av samtliga förståsigpåare tippade att komma på övre halvan av de 14 lagen så den här segern var en riktig fjäder i hatten för VBK.