Fiasko i Nässjö – ungdomskonserten ställs in | Höglandsnytt
Kultur Nässjö

Fiasko i Nässjö – ungdomskonserten ställs in

Det blir ingen ungdomskonsert i Nässjö i samband med jubileumsveckan i september när Nässjö stads 100 år firas. Det gick helt enkelt inte att sälja biljetter.

[adrotate banner=”27″]
Till konserten i Stinsen Arena skulle flera kända artister komma men nu väntas kommunstyrelsen nästa vecka ta beslut om att ställa in konserten.
Enligt kommunen ville branschen kunna servera både mat och alkohol kring konserten men kommunens regel är restriktiv när det gäller alkohol och kommunala arrangemang. Följden blev att det inte går att sälja de 3000 biljetter som krävs om konserten inte följs av serveringstillstånd. Priset för en biljett låg på 400 kr
Det finns inte heller tillräckligt med personal för att ordna festivalen som dessutom visade sig vara underbudgeterad. Det skulle krävas 1,2 miljoner kr att genomföra den och inte 900 000 som först tänkt.

Bokade artister måste nu avbokas. Enligt Nässjö kommun kommer avbokningarna att kosta 330 000 kr.
”Vikten av en ordentlig omvärldsanalys, riskbedömning, tillräckliga resurser och ändamålsenlig organisation är en viktig lärdom att ta med till framtida projekt om Nässjö kommun har ambitioner att utvecklas som destination och evenemangskommun”, säger kommundirektör Jan Sundman i en skrivelse.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

 1. Pinsamt! Bra där Nässjö kommun, bra där… Finns det något som de kan göra riktigt här?

 2. Mera pinsamt! Dålig kunskap och dålig planering, egenskaper som det finns gott om i Nässjö kommun bland politiker och tjänstemän.

 3. Ingen konsert i samband med jubileumsveckan delger kommundirektör Jan Sundman media och allmänhet i en skrivelse.
  Något förvånade föregriper kommundirektören ett beslut som förväntas antas av kommunstyrelsen i nästa vecka. Rent principiellt ifrågasätter man styrning och den demokratiska processen i kommun när en tjänsteman kan redogöra för ett beslut som förväntas gå igenom veckan före beslutande möte. Ska det finnas något förtroende för den sittande alliansen bör kommunstyrelsens ordförande ta kommundirektören i örat i en offentlig tillrättavisning annars framstår kommunstyrelsen som tjänstemännens marionettdockor. Det är inte första gången som kommundirektören är ute på vatten som inte ingår i hans revir.
  Att servera mat och alkohol i samband med konsert/arrangemang är idag ett måste om man ska ha några besökare men det har väl undgått handläggare i kommunen utan man rider envist på kommunens regel med restriktivitet när det gäller alkohol och kommunala arrangemang. Tänk att vi styrande alliansen och de kommunala handläggarna är så nöjda med att det serveras lite kyrkkaffe.
  Att göra undantag för ett 100-års jubileum går ju inte i stel benhetens paradis går inte då är det bättre att ta ut 300,000 av skattebetalarna.
  I vår grannkommun Jönköping går det bra att servera både det ena och andra i exempelvis Kinnarps arena men då står inte kommun för arrangemanget,
  Nässjö kommun har ambitioner att utvecklas som destination och evenemangskommun skriver kommundirektören vilket kan låta fint men då har man lång väg att gå eftersom man ligger långt efter alla andra kommuner. Vikten av en ordentlig omvärldsanalys påtalas också i sammanhanget vilket för vem som helst i daglig verksamhet är en naturlig analys men i stadshuset behöver man tydligen bli påmind om ta av mössan och bli varse omvärlden.
  Ingen nyhet men som vanligt ett löjets skimmer över Nässjö som inte lyckas göra något ordentligt .Ett resultat av dålig skötsel kan vara att kommundirektören borde kanske själv göra en analys om vad skattebetalarna tycker om hans prestation. Kommunstyrelsen får sin analys i samband med valet,

 4. vad sundman borde lära och förstå är att han och andra högavlönade kommunala tjänstemän skall bo i staden de förvaltar.
  annars får dessa herrar ingen bild av vad de skall kräva i form av nöjen,arrangemang och annat.
  att ha medelmåttor som alkoholhandläggare är pinsamt och drabbar oss boende.
  men måttet är råfat,snart går flytten till annan gästvänligare kommun och med den tar vi 1,2 miljoner i kommunalskatt med oss per år.

  1. Sundman ska ju vara högsta hönset bland tjänstemännen och finns den svagaste länken högst upp i kedjan så hänger inget övrigt med. Som Stefan skrev är det riktigt pinsamt att man inte gjort en undersökning om vad folk vill ha utan lutar sig tillbaka på något gammalt mossigt beslut som inte är anpassat till dagens verklighet. Den kostnad som nu drabbar skattebetalarna pga försumlighet och naivitet borde betalas genom löneavdrag på dessa oduglingar.
   Det enda barnfamiljer i Nässjö kan glädjas åt är att man inte behöver lägga dyra pengar på att gå på cirkus utan man kan gratis gå in i stadshuset och titta på clownerna.
   Det är nu nära gränsen för att man ska flytta från den här kommun.

Kommentarer avstängda