Fiasko igen – kärnkraftverket står stilla | Höglandsnytt
Småland

Fiasko igen – kärnkraftverket står stilla


Reaktor 3 vid kärnkraftverket i Oskarshamn står fortfarande stilla.

Sedan början av september står O3an stilla. Först på grund av en ventil som fick ett fel, sedan var det fel i ett ställverk. Igår tisdag skulle reaktorn startas igen men då blev det fel i en generator och ingen återstart.
Kylvattenläckage i generatorn ska åtgärdas efter rekommendation av leverantören.
När reaktorn kan startas igen är oklart.
Kärnkraftsbolaget OKG meddelar att ”mer information om tidpunkt för återstart kommer när så är möjligt”.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Klart att våra kärnkraftsverk står stilla dom är väl 40år eller mera? Vi får ju inte bygga nya verk utan vi ska trimma och renovera dom tills dom brakar ihop och då kan alla miljönissar söå sig för bröstet och säga vad var det vi sa! Sedan att olyckan beror på just att dom var gamla och trimmade är det ingen som fattar, ni vet hur lätt en vanlig trimmad motor havererar när den överbelastas.

  2. Klart att våra kärnkraftsverk står stilla dom är väl 40år eller mera. Vi får ju inte bygga nya verk utan vi ska trimma och renovera dom tills dom brakar ihop och då kan alla miljönissar söå sig för bröstet och säga vad var det vi sa! Sedan att olyckan beror på just att dom var gamla och trimmade är det ingen som fattar, ni vet hur lätt en vanlig trimmad motor havererar när den överbelastas.

Kommentarer avstängda