Fiasko – kanske Vetlanda BKs sämsta match någonsin

Efter att ha presterat en av de sämsta halvlekarna någonsin förlorade Vetlanda BK med 6-7 (5-2) mot IFK Kungälv idag lördag.

Inte ens en straff i sista sekunden kunde ändra på poängfördelningen.

VBK ledde med klara 5-2 i halvlek och det fanns absolut inget som tydde på att hemmalaget kunde missa det här.

Vad som sades i halvlek får vara dolt i dunkel men under de sista 45 minuterna presenterade VBK något som förmodligen var klubbens sämsta halvlek någonsin.

Kungälv dominerade spelet totalt och det spelade ingen roll om man hade spelare utvisade. Den rödblåa dominansen var total och i 67:e minuten kvitterade man också till 5-5.

På ett ströanfall kunde ändå Joakim Andersson på nytt ge VBK ledningen, 6-5.

Med tio minuter kvar att spela blev dessutom  Hampus Kärnman i Kungälv utvisad. Trots det gjorde Kungälv både 6-6 och 6-7. Det sista målet med bara en halv minut kvar att spela.

Ändå fick VBK ett straffslag då bara sekunden återstod av matchen. Denna sköt Johan Löfstedt i stolpen och fiaskot var fulländat.

För ska VBK ta en slutspelsplats måste givetvis ett lag som Kungälv besegras. Speciellt då man leder med tre mål efter halva matchen.

Nu ligger man förvisso kvar på slutspelsplats men efter det man visade upp i eftermiddag inför 999 åskådare kommer man snart återfinnas under slutspelstrecket.

VBK:s mål gjordes av Joakim Andersson 3, Tuomas Mokko, Philip Lennartsson och Patrik Johansson.

På tisdag möter VBK Villa-Lidköping borta. Tills dess har man lite att fundera över…