Nyheter Sävsjö Sport

Jubel efter finskt toppresultat i Skyttesävsjö

Prestationen som överskuggade allt vid den andra tävlingsdagen vid Sveriges internationella skyttetävling Swedish Cup i Sävsjö skyttecenter, ordnades av finska landslagsskytten Hanna Etula. Hon lyckades nämligen med bedriften att skjuta maximala 400 poäng över de 40 skotten i grundomgången.

Andmäktigt följdes hennes avslutande serie via de grafiska resultattavlorna runt om i skyttecentrat, och då den sista tian satt, bröt applåder och jubel ut i hela anläggningen.
”Det är mycket härliga känslor som dyker upp. Så många år som jag har tränat och tränat. Har skjutit 399 två gånger, så detta var verkligen skönt”, sa Hanna Etula, med erfarenheter från såväl OS i Peking som flera VM och EM.
”Jag känner banan här och brukar skjuta bra resultat i Sävsjö.”
Hanna hade även det finska rekordet efter final (502,5) på kroken, men en litet nervös avslutning innehållande bland annat 8,1 i sista skottet gjorde att slutsegern stannade på 500,4 poäng.
Karin Blom från Jönköping spurtade frenetiskt med 102,2 i finalen, men fick på grund av differensen på fem poäng inför finalen nöja sig med silver och 497,2 poäng. Trea till slut CharlotteMyhrberg, Gimo, med 495,9.
I damernas luftpistol blev det ytterligare en utklassningsseger. Denna gången var det norskan Ingeborg Gran som tog kommandot före gårdagens vinnaren Veera Rumjantseva från Estland (478,1 mot 474,4). Lisbeth Johansson från Jönköping blev bästa svenska på bronspallen med 473,7 poäng.

Karl-Johan och Kai fixade dubbelseger
I herrfinalerna blev det lite repris av gårdagen. I luftgevärsskyttet var det denna gången Mikael Svensson från Aspö som ur ledarposition fick ge vika för finalspecialisten Karl Johan Jönsson från Göteborgsklubben Kviberg. Kalle summerades nu för 697,9 poäng mot 696,1 för Mikael samt 694,9 för Björn Bergström, Krokek, på den helsvenska pallen.
I pistolfinalen utklassade Kai Jahnsson, Finland, sina motståndare liksom många gånger förr. Segerresultat skrevs nu till 676,0 mot 668,9 för Jan-Olof Danielsson, Älvdalen, på silverpallen.

Emil tog revansch i guldmatchen
I viltmålsskyttarnas tävling underpresterar de stora stjärnorna från både Sverige och Finland, vilket exempelvis gav norsk seger premiärdagen. I trettondagens deltävling var åtminstone seniortävling någorlunda som brukligt.
Sveriges toppduo Emil Martinsson och Niklas Bergström möttes i den ena semifinalen (6-2) och Finlands toppduo Tomi-Pekka Heikkilä och Krister Holmberg (6-3) i den andra.
Väl i finalen tog Emil Martinsson, tävlande för Osby och boende i Strömsund, kommandot med 2-0 innan matchen vände till 2-3, 3-4, 4-5 innan smålänningen från Delary vände  upp till 6-5.
”Idag var det en kass grundomgång, men sen lossnade det i slutspelet. Tappade inte många skott, men finalen blev ju onödigt spännande efter 2-0”, kommenterade Emil, fast besluten om att få helheten att fungera i lördagens avslutande tävling.

Mikael Svensson

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook