Nässjö

Fler anhöriginvandrare än beräknat – nu begär Nässjö kommun hjälp av staten

Fler anhöriginvandrare än beräknat har kommit till Nässjö kommun hittills i år. Nu vädjar Nässjö kommuns kommunalråd Bo Zander (s) till staten om ekonomisk hjälp och en annan flyktingpolitik.

I ett debattinlägg på Svd Brännpunkt önskar Bo Zander tillsammans med nio andra kommunalråd hjälp från staten med att klara av flyktingmottagandet.
”Vi har tagit ett större ansvar än de flesta andra kommuner i Sverige. Vi är stolta över att vi har kunnat erbjuda dem ett nytt liv i ett land där fred och demokrati råder. Våra nyanlända är ett viktigt tillskott för Sverige både kulturellt och ekonomiskt. Låt oss dock vara ärliga och medge att mottagandet kan vara en ekonomisk belastning till en början”, skriver Bo Zander i debattinlägget och förklarar hur bidragen från staten inte täcker Nässjö kommuns ökade kostnader nu när ett stort antal anhöriginvandrare kommer till kommunen.
Hittills i år har 135 anhöriginvandrare kommit, långt fler än beräknat.
”De ekonomiska konsekvenserna för våra kommuner under 2013 blir mycket svåra att hantera”, skriver Bo Zander.
Nässjö kommuns individ- och familjeomsorgsnämnd beräknas gå mot ett underskott på drygt 11 miljoner kronor i år. Antalet hushåll med socialbidrag har ökat med 10 procent de senaste året till över 775.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

10 Comments

 1. Om kommunen eller staten ska betala har ingen betydelse det är ändå skattebetalarnas pengar.Har vi inte råd finns bara ett alternativ. Dessutom är det lugnt i Mogadishu nu.

 2. Bo Zander skriver att dagens invandring är ett tillskott både kulturellt och ekonomisk,jo jag tackar,förorterna brinner och Bo Zander ber om flera miljoner till en misslyckad invandringspolitik,goddag yxkvast.

 3. Det finns massa pengar att hämta… Det har ju integrationsminstern bevisat. Den som skriker högst får hundratals miljoner som belöning!

 4. Hur man kan påstå att de nyanlända är ett viktigt tillskott för Sverige både kulturellt och ekonomiskt ?? Är det inte dags för herr Zander att ta av sig mössan så han blir varse om vad som sker i den kommun han lever. Socialdemokraterna är stolta över att de kan erbjuda ett nytt liv i med generösa bidrag utan några andra motprestationer än röster i kommunalvalet. Ordet demokrati bör herr Zander överhuvudtaget inte använda sig av då någon sådan inte tillämpas inom hans parti.
  Skattehöjningar är väl att vänta om inga restriktioner införs för även i statens kassakista finns det en botten vilket vissa naiva politiker inte tror. Ska man öka statsskulden för en generös kravlös invandring ???

 5. Nähe?
  Sverige kanske borde ta efter sina grannar och inte tillåta fri anhöriginvandring. Jag skäms ta mig fan över folket som sitter och bestämmer över våra huvuden! Sluta håll in fisarna och erkänn att ni misslyckats… Totalt!!

 6. Då kanske de skolorna som Zander lagt ner hade behövts… Eller ska de nyanlända barnen/ungdomarna tryckas in i de redan överfulla klasserna ???

 7. Jag känner mig absolut inte skyldig till att ha gett något mandat till de här politikerna. För övrigt undrar jag vem det är de tagit ansvar för. Det är i varje fall inte vi skattebetalare eller dom invandrare som lever i utanförskap.

 8. Varför i herrans namn är makteliten i detta förljugna land så rädd för att sätta stopp för kostnader som berör invandring????
  Vad är dom rädda för??
  Sanning och verklighet kommer alltid i kapp och då blir det kännbart. För alla.
  Tror dom att alla svenskar är blåögda idioter?
  Invandring=miljonregn?, eller var det röda siffror dom menade?
  Jag vet vilka frågor jag tänker ställa när det blir skattehöjning.
  Vi dränerar kommunens kassa och vad får vi tillbaka?
  En massa människor som är dömda till utanförskap och arbetslöshet.
  Rättvist? Solidariskt?
  Inte!, inte mot någon i samhället.

Kommentarer avstängda