Vetlanda

Fler och fler Vetlandabor tar livet av sig


Antalet självmord och självmordsförsök i Vetlanda kommun har fördubblats de senaste 10 åren och låg 2011 på 40 stycken, enligt en rapport från räddningstjänsten, rapporterar Vetlandaposten.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Det här är alarmerande siffror om 40 personer tog livet av sig 2011 bara i Vetlanda. Här måste man göra en orsaksutredning till varför det är så och det omedelbart. Varje trasig själ som väljer att avsluta sitt liv är en förlust för samhället och här måste ett djupare samarbete ske mellan psykiatrin och ideella krafter i samhället. Vi har diakoni, kuratorer och psykiatrisk sjukvård i kommunen och dessa måste vi lyfta upp och synliggöra mer än vad som görs. Dessa trasiga själar som ännu är i livet måste vi kartlägga och hjälpa så gott vi kan, både medmänniskor och kommun måste vara med och stötta. Vi har inte råd med detta ”sköt dig själv och skit i andra” samhälle som skapats de senaste 20 åren, kanske dax för en medmänsklighetsrevolution i samhället som belyser att vi behöver varandra. Tror själv att de ökade inkomstklyftorna bidrar till att öka på hopplösheten som de med låg inkomst känner inför varje dags livsavgörande val som de måste göra. Men jag tror och hoppas på att de goda krafterna kommer segra till slut och hjälper till att skapa ett bättre samhälle för alla.

  2. Håller med om varje ord. Har haft vänner som gett upp efter åratals kamp med samhället för att få hjälp som sedan visat sig vara själp. En orsaksutredning, en omstrukturering av samhället och ett ökat medvetande om just det faktum att vi behöver varandra och måste börja sträcka ut en hand istället för att vifta bort våra medmänniskors rop på hjälp. Hoppas också det goda ska segra till slut men förstår samtidigt de som inte orkar kämpa längre. Och ja, vi måste börja se värdet i varje sargade själ o handfast ge en hjälp ut ur hopplösheten.

Kommentarer avstängda