Nyheter

Flicka våldtagen i natt – vårdas på sjukhus


Fasthållen och våldtagen mitt under konserten med Håkan Hellström natten till lördagen. Polisen utreder ännu ett fall av sexuellt övergrepp.

UPPDATERAD: 0920, 1649

Omkring klockan 23 natten till lördagen inledde polisen en utredning om våldtäkt efter att en tonårsflicka anmält ett övergrepp hon blev utsatt för under en konsert vid Panoramascenen på Bråvallafestivalen.

En man ska ha hållit fast flickan och genomfört en våldtäkt. Polisen har under natten arbetat med att ta hand om den drabbade flickan och hon förts till sjukhus för vård och läkarundersökning.

Föremål har tagits i beslag för att om möjligt säkra bevis och spår efter gärningsmannen. Ytterligare förhör med brottsoffret och andra utredningsåtgärder kommer att genomföras under dagen, uppger polisen som nu gärna vill komma i kontakt med personer som kan ha sett något misstänkt i publiken framför scenen Panorama under Håkan Hellströms konsert.

UPPDATERING

Framåt 1630-tiden kom polisen med uppdaterade uppgifter om fallet.  Misstankarna om att det har skett en våldtäkt har inte kunnat stärkas, men flickan ska ha utsatts för en sexuell handling under den aktuella konserten. Det ska troligen ha skett till vänster om scenen från publiken sett.

Polisen har i nuläget varken teknisk bevisning eller vittnen till händelsen. Brottsrubriceringen kvarstår dock och polisen uppmanar folk som sett något att höra av sig.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook