Eksjö Jönköpings län

Flyktingstoppet i Habo: ”De gömmer sig bakom bostadsbristen”


Flyktingstoppet i Habo kommun får nu kritik av en ledande Eksjöpolitiker.

Kommunfullmäktige i Habo röstade ikväll torsdag ja till att säga upp avtalet om flyktingmottagning med Migrationsverket, anledningen stavas bostadsbrist. Detta vänder sig Eksjöpolitikern och oppositionsrådet Eva-Lena Österljung (s) emot.
”Habo har gömt sig bakom beslutet att det inte finns lediga lägenheter”, säger hon vid kvällens fullmäktigemöte i Eksjö och menar att lägenheter visst funnits men att personer med utländskt klingande namn inte kunnat hyra dem.
”Jag vill inte ha ett sådant samhälle där man värderas efter sitt efternamn”, förklarar Eva Lena Österljung.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

5 Comments

  1. Bra beslut kommunalfullmäktigedeltagare. Den där Eksjöpolitikern kan ju ta och öppna sitt hem för dom stackars barnen med skäggstubb.

  2. Äntligen en kommun som drar i handbromsen innan det är för sent. Tycker synd om folket i Eksjö som har valt in en person som tydligen inte förstår att det kostar pengar att ta emot flyktingar och att Sveriges kommuner inte kan ösa ur en källa som aldrig sinar. Hur länge ska barnfamiljer, pensionärer och övriga svenskar i behov av hjälp placeras längs bak i leder pga. politikernas galna vision om att vi kan ta emot alla flyktingar i världen vare sig dom flytt från krig, fattigdom eller bara vill komma hit och arbeta. Börja med att sortera ut flyktingar som verkligen behöver hjälp och skicka mhem alla som börjar sitt liv i Sverige med att begå div. brott. Nu verkar det som om man väl passerat Sveriges gräns så får msn stanna oavsett vad man gör. Jag är trött på det här daltandet med kriminella flyktingar och jag tror många med mig har samma åsikt.

  3. Det är tur de har ett utländskt efternamn så man kan skylla på det. Det hade väl för bövelen varit fullt även om 30 pers hetat Svensson. Finns det inga hem så gör det ju inte. Eva borde som sagt bjuda in några till sitt hem, det gör man ju trots efternamn…?

  4. Eva lena…..öppna ögonen! Gå ut och se dig omkring så kanske du ser vad vi vanliga ”svenssons” börjat se.

  5. Det finns varken bostäder eller jobb till alla som bor här nu. Oavsett om det är svenskar eller invandrare. Det måste ju för Guds skull finnas en framtid för de som kommer hit. Att leva på bidrag och andras skattepengar långt ifrån okej. Det är ju inte direkt politikerna som betalar!! Men Eva-Lena kan ju få stå för alla kostnader själv om hon nu är emot det eftersom det inte funkar att ta emot fler flyktingar. Någon gång måste alla se problemet utan att kalla folk rasister för att man är emot invandringen. Det har gått för långt helt enkelt.

Kommentarer avstängda