Höglandet Jönköping Jönköpings län Sport

Lata och slöa – nu får de tävla med el-cykelNu öppnar Vätternrundan för elcyklar. Ett helt nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män, där det också blir möjligt att köra elcykel, är nästa års stora nyhet.

För de som vill vara med och tampas om platserna till Vätternrundan 300 km som släpps i slutet av oktober, öppnade på onsdagen intresseanmälan till det loppet.

Samtidigt presenterar Vätternrundan sin allra senaste nyhet – ett helt nytt lopp på 100 kilometer för både kvinnor och män. Loppet kommer att gå samma dag som Halvvättern, vilket blir den 10 juni nästa år.

– För män har Halvvättern varit det kortaste alternativet och vi har förstått att många gärna vill kunna välja en kortare utmaning. Därför lägger vi till det här loppet som ger alla en möjlighet att cykla 10 mil, säger Sven Montelius, arrangemangschef för Vätternrundan, i ett pressmeddelande.

Deltagarna i det nya loppet kommer att kunna välja om de vill cykla med vanlig cykel eller elcykel.
– Att cykla är kul och det är en stor vinst för både hälsan och miljön om fler cyklar, säger Vätternrundans vd Gunilla Brynell-Johansson.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook