Debatt Opinion

Fontänhuset blev flyktingförläggning

Så har debatten om Fontänhuset tystnat. Nu klarnar bilden vilken kommunens strategi var med huset: en förläggning för flyktingar, ensamkommande barn.

[adrotate banner=”6″]

Jag ställer mig frågan vem  är mest behov av huset ensamkommande flyktingar eller Fontänhusets gäster och medarbetare självklart  Fontänhuset unga och gamla.
Nu vet vi vilken strategin var man sålde ut de egna för att få statlig ersättning  för flyktingar. Man byggde dessutom en arrangemanghall som kostade kommunen för mycket pengar. Då prutade man och sålde ut kommunens allra svagaste. Sådant fyller mig med avsky.

Någon säger du är mot flyktingar nej verkligen inte men ibland måste man göra valen bland samhällets svagaste och mitt val faller på Fontänhusets gäster. I min värld går Eksjöborna först det är de som betalar in våra skattepengar. Blir det över då hjälper vi andra. Någon måste våga säga våra nära och kära måste vi ta hand om först. Inte de som har högst  medskickad prischeck. Det som kommunen gjort är ett svek mot de egna.

Fontänhuset gäster, de får gå på ”Sockna”, illa behandlade. Nu har de visst kommit in i en kommunal arbetsmarknadsorganisation där det blir mycket dyrare per person att hantera dem än i Fontänhuset.

Självklart sådant här agerande föder flyktinghat. Man har inte bara varit gement elak mot det företagsamma Fontänhuset utan man har också skapat en trist miljö för de ensamkommande flyktingbarnen. De riskerar bli mobbade därför kommunen agerat elakt och klumpigt. Så är det när pengarna styr.

Fontänhuset var de svagas arbetsplats skapat i företagaranda som de drev med entusiasm. Just det företagande i händerna på svaga nej det är farligt det lägger vi ner. Enligt ryktet så skall även chefsdagis inrättas i Fontänhuset. Jag väljer hellre Fontänhusets chefer än dagis för några utlokaliserade kommunala chefer.

Nu när Centern i Eksjö förnyats är det Centerhögern som tagit över framförallt på den sociala sidan. Lova mig i omtanke om Fontänhuset: rösta aldrig mer på dem Nästa gång kanske det är vi äldre som byts bort mot något mer lönsamt i äldreboendena.

Brännelund – Eksjö
Lars-Håkan Halldin, decentralist

[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]
[adrotate banner=”34″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Bra skrivet, politikers hycklande och cynism är fruktansvärd. Gäller att inte glömma bort detta agerande, och ställa de ansvariga till svars vid nästa val.

Kommentarer avstängda