FÖR DYRT – Nässjö Central läggs ner, bara perrongerna blir kvar | Höglandsnytt
1aapril Aneby Ekonomi Eksjö Höglandet Nässjö Sävsjö Toppnyheter Tranås Vetlanda Ydre

FÖR DYRT – Nässjö Central läggs ner, bara perrongerna blir kvar

Det går inte längre att behålla Nässjö Centralstation. Driften är för dyr och stationen måste läggas ner. Perrongerna blir dock kvar för tågen som stannar. ”Ett lyft för Nässjö”, säger nya fastighetsägaren.

Att underhålla och hålla igång hela centralstationen i Nässjö har nu blivit för dyrt. Trots flera hyresgäster genererar byggnaden en stor förlust årligen. Hela fastigheten har därför sålts till ett nybildat bolag vars syfte är att avveckla fastigheten, montera ner rulltrappor, övergångar och tak m m.

Nässjö Central – nu ska den läggas ner. Foto: Höglandsnytt

”Det kostar för mycket helt enkelt. Vi har hittat avsättning för infrastrukturen på den öppna marknaden”, säger Liss Amud Lirpa, kommunikationschef på fastighetsbolaget som nu tagit över centralstationen.

Demonteringen av centralstationen väntas komma igång redan idag första april. Perrongerna kommer dock att bli kvar men bindas samman av plankor som måste dras undan när tågen kommer.

”Det kan bli ett lyft för Nässjö”, menar Lirpa som som tror att marken nu kan användas till skateparker och snabbmatsrestauranger.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook