FÖR DYRT – Största bokningen för festivalen någonsin | Höglandsnytt
Ekonomi Höglandet Nyheter Småland

FÖR DYRT – Största bokningen för festivalen någonsin

”Den största bokningen i festivalens historia”, trots att bandet är för dyrt. Iron Maiden kommer till Sverige nästa sommar med sin Legacy Of The Beast World Tour för en konsert på Sweden Rock Festival.

”De är för stora och dyra för att spela på Sweden Rock Festival. Så har vi många gånger beskrivit Iron Maiden när våra gäster har efterfrågat dem. Och det gäller egentligen fortfarande, men tillsammans med våra kollegor på Live Nation har vi nu hittat ett upplägg som har gjort det omöjliga möjligt”, skriver festivalledningen i ett pressmeddelande.

Legacy Of The Beast-turnéns koncept är inspirerat av Iron Maidens mobilspel och serietidning. Det blir en låtlista med tonvikt på bandets klassiska 1980-talsmaterial.

”Som våra fans vet så har våra turnéer följt ett visst mönster sedan Bruce Dickinson (sång) och Adrian Smith (gitarr) kom tillbaka till bandet kring millennieskiftet. Varannan turné har fokuserat på ett nytt albumsläpp och varannan turné har fokuserat på bandets klassiker. Vi gillar att jobba så för att vi då får möjlighet att framföra både nyare material och de äldre favoriterna som vi vet att fansen vill höra. Omväxlingen håller det hela intressant, inte bara för fansen utan även för bandet”, säger Iron Maidens manager Rod Smallwood i ett pressmeddelande.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook