Höglandet Nyheter

För mycket sprit på resan – nu avgår fackbossen


Anders Bergström lämnar uppdraget som förbundskassör och tredje vice ordförande i Kommunal och andra uppdrag som är knutna till denna position. Detta efter avslöjanden om hur det gått till på fackförbundets resor och fester.

”I medias granskning av Kommunals och Lyrans verksamhet och ekonomi har ett flertal allvarliga incidenter kommit fram. Flera av dessa är mitt ansvar. Jag har också gjort misstaget att inte vara helt sanningsenlig på ett område. Det var mer alkohol på en Londonresa än jag tillstod i en intervju med Aftonbladet. Detta tar jag nu konsekvenserna för och avgår”, säger Anders Bergström i ett pressmeddelande.

”Vi tar detta på största allvar. Vi är ett förbund som alltid måste verka med medlemmarnas bästa i fokus. Det är inte så vi framstår nu och därför måste vi satsa alla resurser på att återvinna medlemmarnas förtroende. Kommunal ska absolut inte förknippas med en osund dryckeskultur. Jag kommer därför att föreslå skärpt restriktivitet i förbundets representationspolicy”, säger Annelie Nordström, ordförande för kommunal.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook