Fördel Anneberg inför sista omgången – Näshult förlorade stort – Eksjö illa till

Näshult åkte på storstryk mot Hultsfred. IF Eksjö förlorade trots en bra insats. Anneberg kämpade sig till lika mot Stensjön. Inför avslutande omgången i div 4 NÖ är läget rafflande.

Näshult har en förmåga att blanda högt och lågt. Efter ett par bra matcher kom idag lördag nästa djupdykning när laget på hemmaplan åkte på stordäng med 0-6 mot Hultsfreds FK som övertog serieledningen från Västerviks FF. Redan efter 10 minuter ledde Hultsfred med 0-2 och fortsatte sedan bara utklassningen. Hultsfred kämpar med Västervik (de möts i sista omgången) om en plats i Elitfyran nästa säsong.
Kämpar gör också Näshult med IF Eksjö och Anneberg om att undvika nedflyttning till 5an och kval.
Anneberg låg under länge idag lördag i derbyt mot Stensjön efter att först ha tagit ledningen i matchen. I slutskedet av andra halvlek kunde Anneberg dock kvittera till 2-2. En viktig poäng för Anneberg som därmed gick om IF Eksjö och bara är två poäng efter Näshult inför avslutande omgången.
IF Eksjö led ytterligare ett nederlag idag lördag. Förlust mot Blomstermåla med 3-2. Eksjö kämpade hårt och tog igen ett 2-0 underläge men det hjälpte inte.
Efter matchen gratulerades Blomstermåla av Anneberg (som också gratulerade Hultsfred).
”Viktigt för oss så vi har allt i egna händer nästa helg”, lyder orsaken på Twitter.
Inför avslutande omgången är spänningen stor. Näshult kan få problem mot Timmernabben (laget klarar sig dock från nedflyttning) och då avgörs allt i matchen mellan Eksjö och Anneberg på Ränneborg.
IF Eksjö har sämsta utgångsläget och endast vinst räknas.