Kultur

Före detta minister bildar filmbolag i Mariannelund

Nu är det klart. Före dette finansministern Allan Larsson har tillsammans med Mariannelundsbor bildat ett bolag som ska driva bygdens stora satsning på Astrid Lindgrenturism.

Filmernas Hus i Mariannelund ska sätta barnfilm i fokus och med filmerna om Emil i Lönneberga (som spelades in i Mariannelund) som grund är planen att attraktionen ska locka 100 000 besökare årligen. Men det behövs pengar och ett hus. Därför har Allan Larsson (tidigare minister och toppnamn inom EU-byråkratin) gått in tillsammans med ortsbor och kommunchefer och bildat fastighetsbolaget Snickerboa Mariannelund AB, ett icke vinstdrivande bolag.
Allan Larsson har inspirerats av Gotland där han är sommarboende och där han gjort liknande icke-vinstdrivande satsningar när stödet från lokala myndigheter ebbat ut och landsbygden utarmats.
Allan Larsson tog beslutet att bilda bolag under fjolåret mer eller mindre omedelbart efter att ha hört talas om Barnfilmsatsningen på ett forum för regionala politiker och tjänstemän i Jönköping.

Nu är bolaget bildat och klart och förhoppningen är att så många som möjligt ska vilja investera för att få till ett Filmernas Hus.

[Redaktion]

 

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook