Eksjö Nyheter

Förening för integration bildad i Mariannelund

Föreningen Aktivt Centrum bildades nyligen i Mariannelund. Föreningen är till för att främja integrationen mellan asylsökande i Mariannelund och mellan asylsökande och Mariannelundsbor. Sedan tidigare finns en lokal som under en inledande period bekostas av Migrationsverket.

[adrotate banner=”7″]
På Aktivt centrum engagerar sig sedan julhelgen asylsökande och ortsbor. Där finns möjlighet att träna svenska och till en rad aktiviteter i samhället och i lokalen som till exempel läxhjälp, svenska seder och bruk, aerobics, traditionellt handarbete från Mellanöstern och snickarverkstad.
Med en förening bakom sig kan nu Aktivt Centrum söka projektpengar hos bland annat EU för att få till en mer långvarig verksamhet med mer resurser.

En lokal och en förening för att få Mariannelunds omkring 200 asylsökande engagerade i samhället har varit på gång sedan en längre tid. En bakomliggande tanke har varit att få de asylsökande att stanna kvar i Mariannelund och arbeta där efter att uppehållstillstånd givit.
Arbetet bland Mariannelundsborna accentuerades i somras efter att polisen tvangs skjuta en asylsökande som gått bärsärk med kniv på torget i Mariannelund och en väktare därefter patrullerade gator och torg för att stävja bland butiksstölder. Det fanns då en omfattande kritik mot Migrationsverkets sätt att sköta flyktingfrågan i Mariannelund.
Först efter den misstänkta gruppvåldtäkten i december bestämde sig Migrationsverket för att stå för hyreskostnad för lokalerna åt Aktivt Centrum.
[adrotate banner=”6″]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Härligt att se att det finns människor som vill göra skillnad och skapa ett bra samhälle som alla kan få plats i!

  2. Mångkultur fungerar inte. Ju förr ni inser det desto bättre blir det för oss alla!

  3. Perseus! haller med med 199% det fungerar inte alls.. battre att stanga granserna och losa probelmen vi har i landet…. det senaste sjuka valdet var i Goteborg mitten pa Mars mitt pa dagen …. Valkommen till det nya Sverige!

Kommentarer avstängda