Jönköpings län Nässjö

Företrädare för Rädda Barnen hatisk mot Nässjö

Jorge Londoño som sitter i förbundsstyrelsen för Rädda Barnens ungdomsförbund och är vice ordförande för Sveriges ungdomsråd attackerar Nässjö vid ett besök där under tisdagen.

”Kanske Sveriges fulaste ortnamn”, säger Stockholmaren Jorge Londoño på twitter om Nässjö och fortsätter attackera Krösatågen när han åker från Nässjö till Värnamo:
”Finns det ett fulare namn på ett tågbolag; räck upp en hand och ät upp den”.
Jorge Londoño deltog i arrangemanget Asylstafetten som kom till Värnamo under tisdagen och som fortsätter genom Jönköpings län under veckan och. Asylstafetten vill uppmärksamma de som drabbats av svensk flyktingpolitik.

UPPDATERAT

Lucas Johansson, också han ledamot av Sveriges ungdomsråds styrelse och verksam i Mönsterås, ger Jorge Londoño mothugg och försvarar Småland.
”Hur vågar du. Sluta kasta skit på Småland”, twittrade och facebookade Lucas Johansson som svar på Jorge Londoños Nässjöangrepp och tillade att Krösatågen är sköna.

[Redaktion]

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

52 Comments

 1. Ett omoget barnligt och meningslöst tyckande av en person som företräder en hjälporganisation som ska vara neutral. Vad många här nere tycker om stockholmare behöver jag inte skriva. Jag föredrar ett svenskt, lokalt inspirerat namn på en tågoperatör i stället för alla amerikansk-klingande namn på allting som inte säger något. Och i framtiden kommer jag att välja andra hjälporganisationer för mitt personliga stöd.

 2. ”Drabbats” av Svensk flyktingpolitik??

  Vi har ju världens mest liberala och för den del också slappa flyktingpolitik. Vi tar emot flest människor per capita i hela Europa. & det är just att vi tar emot alldeles för många mot vad vi klarar av som gör att flyktingar ”drabbas” av politiken. Minska invandringen kraftigt & red upp det kaos som nuvarande politik skapat! Mvh Niklas

 3. Då det förmodligen inte är något tillfälligt som drabbat Jorge borde vi i normala omständigheter kunna förvänta oss att misstaget att anlita honom blev rättat av hans huvudmän innan solen går ner idag. Det skulle emellertid vara intressant få läsa i denna tidning vad de tycker om hans meningsyttringar och om de stöder honom och hans åsikter i framtiden.

 4. Jorge Londono kanske skulle ta och flytta till ett land med vackrare ortsnamn om inte de svenska passar. Är det någon som tvingar honom att vistas här?

 5. @Michael Wallin

  Som stockholmare vill jag inte nämnas i samma mening som denna förvirrade människa – detta är inte en person som representerar oss på något sätt. Jag är osäker på om det är

  1. Jorge själv

  2. Tokvänstern

  3. Rädda barnen

  som visar sitt rätta ansikte här. Patetiskt är det.

 6. Jag och min familj har dragit in vårt månadsbidrag till Rädda Barnen. Skrämmande läsning!

 7. Här flödar verkligen tacksamheten mot ett land som tagit emot denne….person…

 8. Jorge Londono visar upp en 5-årings mognad när han infantilt kastar skit på Svenska orter och Tågbolag.
  Om Rädda Barnen skall ha någon trovärdighet kvar måste han omedelbart få sparken.

 9. Only in Sweden. En företrädare för en hjälporganisation som lever på Svenskarnas generositet tackar genom att håna de han samtidigt kräver mer av. Som sagt, tokvänstern och Rädda Barnen i bra symbios.

  Mina pengar går till läkare utan gränser. De hjälper folk på plats som har det svårt på riktigt istället för att hjälpa de som har pengar och flyr till godhetens land och förvänta sig manna från himmelen. Bra jobbat Jorge!

 10. Och där försvann all lust att ha med Rädda Barnen att göra. Glöm att ni får mina pengar.

 11. Jag antar att herr Londono vistas i Sverige för att han eller hans föräldrar en gång varit flyktingar beviljats. En sak är säker: sådana här uttalanden gör inte svenska folket mer vänligt stämda till flyktingar. Ej heller till Rädda Barnen.

 12. Nu har även jag dragit in mitt bidrag till Rädda Barnen. Med en sådan företrädare känns inte deras organisation seriös och professionell. Vore intressant att höra ett uttalande från någon i ledningen av Rädda Barnen.

 13. Patetiskt! Som represenant bör man tänka efter innan man twittrar iväg dumheter!! Nässjö och Krösatågen är inte fulare namn än Jorge… Rädda Barnen från olämpliga medarbetare!

 14. Sådär. Vi har också slutat skicka pengar till Rädda Barnen from idag. Finns bättre och mer trovärdiga organistaioner för sånt.

 15. Otroligt omoget och respektlöst….inga pengar i några bössor från vår familj….förren denna patetiska människa är borta.

 16. Juni månad blev den sista för donation till Rädda Barnen. Detta näthat från Jorge fick mig att öppna ögonen.

 17. Trist för Rädda Barnen att en person som Jorge Londono nu lyckas förstöra så mycket.
  Som företrädare är han också representant och ett ansikte utåt. Uttalar man sig på ett sådant nedvärderande sätt är han olämplig och så länge han finns kvar i organisationen lär inga pengar ramla in från oss…

 18. Med detta uttalande från en av Rädda barnens representant så var nu sista kronan skänkt från oss.
  Rent av skamligt att någon från en sådan organisation uttalar sig på ett sådant sätt och hade jag bott i Nässjö hade jag krävt alla skänkta pengar tillbaka och det med ränta.

 19. Yepp, nu har min familj, min bror och mina föräldrar slutat ge pengar till RB. Jag återtar inte detta förrän jag ser ett uttalande och ursäkt från ledningen på RB!

  1. Amen! Och jag vill lägga till: tills denna person har blivit utsparkad med full kraft ur organisationen. De kan tigga pengar någon annanstans.

 20. Han representerar inte Stockholmare, däremot Rädda Barnen och det innebär bidrags stopp från min del. Är det förresten sånt här som Rädda Barnen ska hålla på med? Ska dom åka runt och försöka läxa upp oss för våra politikers invandringspolitik? Absurt!

 21. Det var det värsta jag har hört på länge, ett rekord i dåligt omdöme eller har han några andra problem?

  Johan af Donner och Bengt Westerberg ställde till mycket, men oförskämdheter likt det här glöms inte bort av snälla människor som har donerat pengar under många år.

 22. har väntat hela em. inte ett ljud från RB.
  avslutat vårt autogiro till Rädda Barnen nu.
  skamligt.
  (är stockholmare men har bott i allt från sölvesborg, göteborg och luleå till askersund.
  ni som kan; kom till stockholm och gå ut på stan en kväll; vi vanliga stockholmare ÄLSKAR när vi får besök från ALLA delar av sverige; bara ni är hövliga mot damerna och inte kräver särbehandling! (men vilken normal svensk är så??)
  ;-)
  sen är d en annan sak att vi alla gillar att skicka lite kärleks-hat och gliringar till varandra; från norrland till 08-or, från skåningar till göteborgare och så vidare ;-)
  kärlek!
  F.

 23. På riktigt? Ni slutar skicka bidrag till Rädda Barnen därför att en av representanterna från ungdomsförbundet skämtar om ett tågbolag? Känns som att ni bara väntat på en anledning till att sluta donera.

  1. Är det inte så att löner till anställda tas från donationer? Jag betalar inte en krona mer till Rädda barnen om chansen finns att delar av min donation hamnar i fickan på en person som den här mindre behåvade Jorge.

   1. NEJ! För det första får inte ledamöterna för ungdomsförbundet löner. De jobbar helt ideellt. För det andra så delas det ut i princip INGA löner inom rädda barnen. I princip allt arbete är ideellt. Dör det tredje. De få löner som faktiskt delas ut kommer från medlemskap. Alla donationer går direkt till saken.

    1. Britt-Inger. Det är ett flertal lokala rädda barnet organisationer som sponsrar asylstafetten och det med pengar som borde gå till behövande i andra delar av världen. Dessutom försvarar asylstafetten kriminalitet genom att ta parti för de som vistas illegalt i landet. En sådan organisation är inte jag intresserad av att ge bidrag till.

     1. De försvarar inte kriminalitet. De vill se till att människor ska få en human asylprocess. Vilket betyder att de inte ska bli inspärrade i förvar i flera år utan få en kortare process bland annan. Dessutom går absoluta majoriteten av RB:s pengar till katastrofhjälp i andra länder. En legitim organisation utan korruption.

 24. Jorge Londono har med dessaord förstört allt som Rädda Barnen står för. Jag trodde detta var en skröna från folk som inte gillade den nuvarande vägen som Rädda Barnen påbörjat.
  Rädda Barnen Anno 2013 har mer och mer blivit en förlängd arm till mörka krafter med rötter till den forna kommunismen.
  Min sommarstugegranne kom in till mig under förmiddagen och berättade hur Jorge Londono spytt galla över hans hemort Nässjö.
  Grannen och hans fru som under 23 års tid donerat pengar till Rädda Barnen har gjort sin sista betalning.
  Det har varit mycket prat om näthat mot kvinnor, men här bedrivs det näthat mot en hel stad.
  Jag som vanlig betongarbetare med 35 års yrkeslivserfarenhet skakar bara på huvudet hur denna Jorge kan få fortsätta sitt arbete inom Rädda Barnen.
  Tack för att ni tog er tid att läsa mina rader
  /Pelle B

 25. Ibland står det en Rädda Barnen-bössa på ett av borden i matsalen på jobbet och jag brukar slänga ner nån krona i den då och då. Men det är slut med det nu, och jag kommer även att uppmana mina arbetskamrater att sluta stoppa i sina slantar…

 26. Blir så illa berörd av de människor som ser detta som en anledning att luta donera pengar till en fantastisk organisation som gör så mycket bra saker både i Sverige och i andra längder. Jorge är inte en representant av organisationen i stort. Han skämtade bara om ett ortsnamn och ett tågbolag. Han är en privatperson. På hans twitter står det att han twittrar privat. Har gått igenom många av hans tweet. Han verkar vara en fantastiskt ung människa som kämpar aktivt för barns rättigheter och har en sarkastiskt humor. Jag mår så dåligt av att folk verkar ta så oerhört illa upp att de ser det som en anledning att sluta donera pengar till en människorättsorganisation som kämpar för så oerhört viktiga saker ENDAST för att en enda människa skojar om ett ortsnamn och ett tågbolag.

  1. Slutade redan lämna bidrag efter uttalander ang barnfattigdom i sverige, synd att pk maffian förstör gamla fina föreningar som gjort och gör så gott. Och att du mår dåligt för att vi väljer att sluta stödja RB och säkert andra orginationer så kanske du förstår oss när vi känner oss kränkta och förnedrade, stödjer du föreningar som går emot dina värderingar?

 27. Det skulle vara bra om rädda barnen informerade om att de stödjer Megafonen ekonomikskt (som drog igång kravallerna i förorterna) , att de åker runt via Asylstafetten och propagerar för fri invandring/stopp för polisens avvisningar av invandrare som vistas illegalt i Sverige.
  Jag är inte så säker på att detta är vad de som donerar pengar till rädda barnen förväntar sig att pengarna går till.

 28. Rasister på turné, åker runt och sprider hat mot svenskarna, och attackerar världens mest liberala, generösa och kravlösa asylpolitik som släpper in 95% icke flyktingar för varje 5% flyktingar.

  Till stora delar finansierat av skattemedel på ett eller annat sätt.

  Själv är jag mitt uppe i processen att ta tillbaka mitt andra medborgarskap, för i Sverige finns det ingen framtid för västerlänningar, det behöver man knappast vara taxikörande hjärnkirurg för att se.

  Fint land ni röstar för och kommer överlämna till era barn alla svenskar…

 29. Jag tänker inte gå ur ”bara” för det här! Själv stör jag mig på att Rädda Barnen även går in i såna här projekt som Asylstafetten samt stödjer att de som är här olagligt ska kunna hålla sig undan rättvisan + att ensamkommande ”barn” får besöka politikerveckan i Almedalen m m. MINA pengar vill jag går till hjälpprojekt PÅ PLATS i tredje världen och inte till bluffande vuxna som kostar många gånger mer per dag än en vårdplats för våra gamla som byggt upp Sverige. Rädda Barnen är inne på fel väg och därför söker jag en ny organisation att stödja.

  1. Ensamkommande är också människor!!!!! Hur kan du neka dem rätten att besöka en demokratisk mötesplats? Du pratar om den som kriminella. De är människor som lever som utstötta för att de flytt för livet på ett eller annat sätt.

   Rädda Barnen jobbar med MASSA platshjälp. Absoluta majoriteten av pengarna går till det. Men jag tror du får svårt att finna en människorättsorganisation i Sverige som ignorerar ensamkommande. Om det nu är viktigt för dig. Då måste du nog vända dig till någon annan, Typ ALLA barnrätts – och människorättsorganisationer i Sverige jobbar på ett eller annat sätt med ensamkommande. Vet du varför? Därför att de är utsatta människor som är behov av hjälp!!!!

   1. Javisst är ensamkommande också människor men det betyder inte att deras utflykter skall betalas via skattsedeln. Om jag vill åka till en demokratisk mötesplats får jag betala det själv vilket också borde gälla för dessa mestadels vuxna män.
    Om det verkligen vore fråga om Barn i ordets rätta bemärkelse så tror jag att få människor skulle ha något att invända mot omhändertagandet men vuxna män väcker inte samma känsla av omsorg hos de flesta.
    För mig är det obegripligt att du som verkar så engagerad i att värna barnsrätt slösar din omsorg på detta.

 30. Det var länge sedan Rädda Barnen var en seriös organisation. Det här sista utspelet av clownen Jorge var droppen. Inte ett korvöre mer till RB!

 31. Om man vill göra en insatts för utsattabarn utan att stödja organisationer med allehanda egna politiska agendor är Barnfonden ett utmärkt alternativ.
  Man stödjer ett barn och deras familj på plats och administratonskostaderna är minimala och man tvingas inte in i olika politiskaprojekt som man inte alls avsåg stödja.

 32. Ja, då har jag avslutat mitt månadsgivande till Rädda Barnen. Ska ge pengarna till mina barn i stället, som utökad månadspeng.

 33. Brukar alltid ge lite slantar, men jag slutar nog med det nu. RB har blivit allt för politiskt inriktade precis som svenska kyrkan. Hjälp barn på plats i 3:e världen istället och sluta sprida pengar över ”asylstafett” och annan skit.

 34. Jag skulle tycka det vore roligt att se hur många av de som dragit in sitt månadsbidrag som kommer från samma IP-nummer. Sluta trolla, ingen går på era strategier för att verka fler än ni är längre.

  1. Standardursäkten som vanligt. Men fortsätt ignorera folket så får vi se var det slutar.

 35. Det var ett väldigt lågt inlägg Erik. Bara för att du inte sympatiserar med majoriteten behöver du inte komma med den typen av påståenden.

 36. Verkligen sjukt och patetiskt uttalande av en person som företräder Rädda Barnen. Jag tycker att Krösatåget är ett småländskt varumärke som absolut inte får kränkas.Efter det sjuka uttalandet,så kommer jag att bojkotta Rädda Barnen, som redan nu har fått ett skamfilat dåligt rykte, tack vare representantens sjuka och patetiska uttalande om vårt småländska varumärke Krösatåget.
  Representanten borde skaffa sig ett liv istället för att kasta dynga mot Småland,och vårt varumärke Krösatåget.

 37. Men smålänningar, vad är ni så upprörda för? Har ni verkligen inte förstått vad som håller på att hända förrän nu?

 38. Jag har mailat rädda barnen och de vidhåller. Jag kommer publicera mailen när jag har tid.

Kommentarer avstängda