Debatt Höglandet Jönköpings län

”Förfärande, total konflikt” – Höglandspolitikern om politikern som inte vill hälsa på kvinnor

”Jag förfäras över att inom den svenska politiken finns personer med den attityden. Personer som ser ner på andra”, säger i ett facebookinlägg Sotiris Delis (m), riksdagsledamot för Jönköpings län, om ledande miljöpartisten Yasri Khans vägran att skaka hand med en kvinna.

”Personer som lever i Sverige och öppet försöker etablera beteenden som är i total konflikt med den svenska värdebasen, respekten för medmänniskan. Dessa personer förstärker också risken för politiker som jag födda utomlands som riskerar framöver få hårt motstånd och särskild granskning beträffande deras lojaliteter när de engagerar sig politiskt. Totalt oacceptabelt!
Låt oss därför prata klarspråk. En svensk politikers lojalitet är ultimativ när det kommer till Sverige som land och nation samt till de som lever i detta land oavsett vilka dessa är, vad de tillhör för kön, religion, härkomst et cetera. Det är bra nu att de som bryter mot de värden som det svenska samhället och dess demokrati accepterar och arbetar för tar konsekvenserna och avgår”, skriver Sotiris Delis i sitt inlägg.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook