Sport

Förkrossande seger hemma över Boltic

Vetlanda BK vann med förkrossande 12-1 (3-0) mot slagpåsen IF Boltic på Tjustkulle. Och detta utan att förta sig något nämnvärt. Samt det faktum att man för kvällen också saknade en trio spelare.

 

Nej, 12-1-segern är egentligen inte mycket att jubla över. Men visst finns det positiva saker att ta med sig från matchen förutom det tvåsiffriga resultatet.

Som att VBK befäster sin slutspelsplats eftersom samtliga fyra lag direkt under nämnda streck tappade poäng genom att spela oavgjort.

Och som att William Sjöberg, 20, normalt utlånad till Tranås Bois, fick göra sitt första elitseriemål och att 17-årige Potbus Blomberg fick göra elitseriedebut.

VBK kom i och med 12-1 också upp på plusmål för första gången den här säsongen.Lägg därtill att Jonas ”Skorven” Svensson höll nollan. Med tio minuter kvar att spela ersattes han nämligen i målet av junioren Christian Boman som fick släppa in Boltics tröstmål. Å andra sidan svarade samme Boman för ett målgivande utkast då hans utkast nådde blivande fyramålsskytten Björn Einarsson och 11-1. VBK kom ttill spel utan lagkapten Patrik ”PG” Gustafsson, vänsterbacken Viktor Törner och unga löftet Joakim Andersson, som alla tre var sjuka.

Skadade Pål Hansen spelade inte för Boltic utan ledde laget från sidan. Pål var därmed den tredje personen på lika många matcher som lett laget sedan man gjorde sig av med tränare Ola Fredricson.

Ett beslut som inte kommer att betyda någonting för fortsättningen. Boltic har tre poäng och kommer att stanna där. Matchen kom alltså aldrig upp i någon högre standard. VBK gjorde tidigt 3-0 och det resultatet stod sig till halvlek. Därefter rasade målen in med jämna mellanrum bakom en förtvivlad Bolticmålvakt. Einarsson gjorde fyra mål, Tomas Knutson 3, Tim Persson 2 samt Johan Löfstedt, Marcus Sixtensson (straff) samt då William Sjöberg var sitt.

 

LEIF HEDBERG

 

Oskarshamn nästa hemma för VBK

 

Först Åby. Sedan Målilla. Och därefter Oskarshamn. Vetlanda BK fortsätter att förlägga sina hemmamatcher till neutral plan. Den 2 februari möter man Broberg/Söderhamn i Oskarshamn.

 

VBK fortsätter därmed på den inslagna vägen.

Följande skriver föreningens ordförande, Börje Wilsborn, på VBK:s hemsida:

”I hela Småland finns ett slumrande bandyintresse och när det just nu finns en tendens till försvagning av publikintresset över stora delar av landet gör vi bedömningen, att vi med denna åtgärd medverkar till en långsiktig breddning av bandyintresset i vårt distrikt. Erfarenheterna från tidigare utflyttning av matcher i Elitserien till Åby respektive Målilla ger oss starkt stöd för denna bedömning”. Börje Wilsborn och hans föreningskamrater tror inte att det hämmar laget spelmässigt:

”Men vi är medvetna om att det i någon mån är ett sportsligt risktagande, särskilt i ljuset av att Vetlanda BK är välkänt starkt på hemmabanan Tjustkulle. Men i avvägningen mellan detta risktagande och de fördelar utflyttningen genererar ur ekonomisk aspekt och sett till det långsiktigt breddade publikintresse, som vi kan åstadkomma, så har sistnämnda faktorer bedömts väga tyngst”, menar Wilsborn. VBK har dessuttom en hemmamatch bara två dagar senare, då man den 4 februari tar emot Haparanda – men den gången på Tjustkulle.

På Arena Oskarshamn, som bara haft konstfruset i ett par år, huserar till vardags division I-laget Stjärnan son förra säsongen tränades av nuvaraande VBK-tränaren Sergei n-Fa-Lin.

Förmodligen blir detta den absolut sista hemmamatchen man lägger ut. Till hösten står Sapa Arena klar och då lär VBK spela hemma hemma.

 

LEIF HEDBERG

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook