Förlust för VBK – Örebro starkast hemma

Vetlanda BK förlorade borta mot Örebro ikväll fredag med 5-3 (3-3).

Vetlanda hade råd att spela med sin andremålvakt efter att ha säkrat elitserieplats nästa säsong. Men fredagskvällens match blev ändå en märkbar scenförändring jämfört med mötet mellan lagen i Vetlanda.

Matchen mot Örebro SK blev jämn. VBK inledde bäst och gjorde mål genom Jesper Jonsson redan efter knappt 3 minuter. Sedan kom Örebro tillbaka och gick fram till både 2-1 och 3-2 innan  Andreas Lysell kunde jämna ut på straff innan halvlekspaus.

Andra halvlek däremot tillhörde Örebro och när både Anatoly Suzdalev och Darren Richardson blev utvisade kunde Örebro gå fram till 5-3.  Därefter tog VBK timeout men enda följden av den blev mållösa sista 20 minuter av matchen.

Örebro har nu kopplat grepp om den andra elitserieplatsen. I Tranås fick hemmalaget återigen storstryk, den här gången mot Ljusdal med 3-10.