Förlust idag – på tisdag tar säsongen slut för Vetlanda BK

Vetlanda BK förlorade hemma mot Broberg med 3-7 idag lördag och säkrade elitseriekontraktet.

I mötet mot Broberg hade VBK ledningen med 3-2 en bit in i andra halvlek efter två mål av Joakim Andersson och ett av Tomi Hauska men föll ihop som ett korthus mot slutet. Broberg gick från 3-3 till 3-7 på mindre än 15 minuter i slutet av matchen.
Samtidigt förlorade även Kalix stort mot Sandviken och Kungälv detsamma mot Västerås.
VBK:s säsong tar därmed slut på tisdag kväll. Kungälv ska möta Edsbyn hemma.
Kalix ska i sin tur möta Villa- Lidköping hemma.
Båda dessa lag ska ta in två poäng på de här matcherna och nästan 15 mål för att VBK ska hamna i kvalserien och det finns givetvis inte på kartan. Dessutom kan ju VBK även ta poäng mot Sirius i sista matchen på tisdag.
Mötet Sirius-VBK blir därmed av akademiskt art då Sirius inte heller har något att spela för.