Eksjö Nässjö Nyheter

Forserumsbo åtalas för misshandel av somalier – skallade ut tand på 19-åring i somras

En 20-årig Forserumsbo åtalas nu för att ha med knytnävar slagit en annan Forserumsbo av somalisk etnicitet i ansiktet. 20-åringen misstänks också för andra brott.

Misshandeln mot den etniske somaliske busschauffören ska ha skett på Storgatan i Forserum i början av augusti. 20-åringen ska då enligt åklagarens åtals beskrivning ha slagit busschauffören med ett knytnävsslag i ansiktet så att det började blöda.
20-åringen har i förhör nekat till brott. Åklagaren har ett vittne till misshandeln och yrkar på förutom straff också ett skadestånd på 7 000 kronor.

20-åringen åtalas också för att i slutet av augusti när han var full ha skallat en 19-årig Forserumsbo över munnen så att en tand lossnade. Detta brott ska ha skett på Fabriksgatan. Efter misshandeln har 20-åringen satt sig i en bil trots att han hade 0,91 promille alkohol i blodet och trots att han inte hade någon körkort.
20-åringen togs av polis på Statoils mack i Nässjö.
Dessa brott har 20-åringen erkänt i polisförhör och åklagaren yrkar på att han ska dömas för brotten och dessutom betala skadestånd på drygt 15 000 kronor till 19-åringen.

Inom kort väntar en fyra timmar lång rättegång i Eksjö tingsrätt.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

6 Comments

 1. Varför står det att en forserumsbo skallat en somalier? Hade det stått: ”Forserumsbo skallade svensk” om det varit en Svensson som fått smällen? NÄ. Det hade det inte. Konstigt att det måste dras fram att det var just en Somalier som fått smäll.

  1. Skribent

   Det står inte att en Forserumsbo skallat en somalier. Däremot åtalas Forserumsbon för att ha slagit en man av somalisk etnicitet i ansiktet. Detta fall uppmärksammades mycket i augusti och att det nu leder till åtal kan därför vara intressant.
   Hälsn.
   Redaktionen

 2. Forserumsbo är väl en etnicitet ;), de är i alla fall inte som oss andra i Nässjö kommun.

  1. Det är väl tur att inte alla komuninvånarna är lika insnöade å trångsynta som nässjöborna

 3. Därför att Höglandsnytt lik all media i Sverige rider på samma våg just nu, där det är politiskt korrekt att tycka synd om flyktingar vilket sammanhang det än rör sig om. Skrevs inte ett ord i kvällspressen att det var ”Etniska Somalier” som misshandlade och tände eld på en ung kille den 30 Juni i Jordbro. Man ska inte dra alla över samma kam, varken svenskar eller flyktingar….men det tar tid innan vår kära press lär sig detta. Tyvärr så är media livrädda för att skriva hela sanningen och detta har dom gemensamt med våra politiker, ett tydligt bevis på detta är skriverierna om Forserum för ett tag sedan. Men tyvärr så säljer sanningen inga lösnummer….

  1. Vill bara lägga till att jag själv bor i ett samhälle med många flyktingar och aldrig själv haft ont av detta…jag förstår till 100% att dessa flyktingar behöver vår hjälp. Det stora problemet som jag ser i sammanhanget är att dessa flyktingar inte kommer ut i arbetslivet utan blir beroende av bidrag från kommunen, och det sticker naturligvis i ögonen på folk som arbetar för sitt uppehälle. Sen kan vi tacka främst Expressen för SD´s framgångar pga. all propaganda som SD får i tidningen, folk i allmänhet blir nog bara förbannade på dessa skriverier och att inget annat parti vågar ta tag i problemen som flyktinginvandringen för med sig. För naturligtvis ska vi hjälpa människor i nöd, men man kan inte som dom flesta partierna sopa problemen under mattan och tro att dom försvinner. För vare sig vi vill eller inte så blir det problem med det stora antalet flyktingar i landet så länge det inte finns tillräckligt med bostäder eller arbeten så det räcker till alla.

Kommentarer avstängda