Nyheter

Förskingrade 2,4 milj för Eksjöföretag

Åtal väcktes på onsdagen vid Eksjö tingsrätt mot en 52-årig kvinna, bosatt i Malmö, som misstänkt för att ha förskingrat 2,4 miljoner för sin uppdragsgivare, ett företag i Eksjö. Brottsrubricderingen: grov trolöshet mot huvudman.

Förskingringen genomfördes under en förvånansvärt kort tid – från den 26 januari 2009 till den 30 juni året därpå – försvann noga räknat 2 411 751 kronor.

Den åtalade kvinnan hade till uppgift att sköta betalningar och bokföring för företaget i Eksjö. Med den moderna tekniken var det inget märkligt i att hon satt i Malmö och skötte det jobbet.

Företagsledningen kan möjligen ha vilseletts av konjunkturnedgången – att det fanns mindre pengar i företaget än normalt kunde förklaras på det sättet.

När bedrägerierna avslöjades kom det under polisutredningen fram att den åtalade kvinnan fört över pengar dels till ett eget konto, dels också till företag, där hon na intressen.

Den åtalade kvinnan erkänner ”i stort sett” gärningen, skriver åklagaren Car-Gunnar Fridolfsson i sitt åtal. Hon har sedan slutet av augusti i år varit belagd med reseförbud.

 

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook