Debatt Opinion

”Försöker Nässjöpolitiker kringgå besvärlig fråga om skolutredningen?”

”Det är märkligt att två så erfarna politiker inte vet skillnaden mellan synpunkter och remissyttrande”, skriver Märit Strindberg i ett inlägg på Höglandsnytt Debatt på tal om uttalanden om Nässjö kommuns skolutredning.

Den 22 november ställde jag följande fråga på Nässjös kommunala webbforum Fråga din politiker:
”Angående den omdiskuterade skolstrukturutredningen ”Framtidens grundskola i Nässjö kommun”, undrar jag varför den inte gått på remiss till lärare och skolledare? Det är de, förutom eleverna själva förstås, som närmast berörs av utredningen och som dessutom har ingående och omfattande kunskap om vad som skapar en bra skola. Mer än någon annan, vågar jag påstå.”

Jag får svar från några politiker, bland annat Barn- och utbildningsnämndens ordförande, Leif Ternstedt (s), som anför följande:” När det gäller remissvar, så kan alla som önskar, lämna synpunkter på det förslag som ligger ute”. Folkpartisten Kjell Skålberg ger ett liknande ”svar”.

Det är märkligt att två så erfarna politiker inte vet skillnaden mellan synpunkter och remissyttrande. Eller vet de det, och helt enkelt är så förslagna att de på detta sätt medvetet kringgår en besvärlig fråga?

Märit Strindberg, Nässjö

[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Leif Ternstedt vill att så många barnfamiljer som möjligt flyttar från Nässjö. Det blir mindre jobb för honom och han kan lyfta sin lön de sista åren innan han går i pension utan att behöva göra så mycket.

    Man kan ju undra vad man ska ha den nya bandyhallen till om hälften av barnfamiljerna flyttar.

Kommentarer avstängda