Nässjö Nyheter

Försökte döda med flaska – åtal för dråpförsök i Nässjö

En man åtalas nu för dråpförsöket i nyårshelgen i en lägenhet i Nässjö där han ska ha försökt döda en annan man med hjälp av en trasig flaska.

Enligt åklagaren ska den medelålders mannen, som är bosatt i Nässjö kommun men somalisk medborgare, ha försökt döda en annan man genom att slå honom med en glasflaska i huvudet.
Brottsoffret fick flera slag och flaskan gick sönder. Då ska den åtalade mannen ha stött flaskan mot brottsoffrets huvud, ansikte och hals.
”Gärningen har varit livsfarlig och [den åtalade] har visat särskild hänsynslöshet och råhet”, menar åklagare Sebastian Nilhammer i sin åtalsbeskrivning.
Brottet ska ha skett dagen innan nyårsafton i en lägenhet i centrala Nässjö. 

Brottsoffret fick ben brutna i ansiktet och sårskador på halsen och i ansiktet. Han vårdades på sjukhus efter händelsen.

Den misstänkte mannen greps och anhölls mer eller mindre omedelbart efter händelsen och häktades efter nyår.

Åklagaren tänker vid rättegången i Eksjö tingsrätt stödja sig på flera vittnens iakttagelser. För deras skull kommer delar av rättegången att tolkas till somaliska.
En läkare ska enligt åklagare bekräfta att våldet var livsfarligt.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

3 Comments

  1. Inte troligt att han blir utvisad. De politiskt tillsatta nämndemännen är livrädda för att bli beskyllda för att vara rasister, så de kommer bli synnerligen fantasifulla för att hitta förmildrande omständigheter.

  2. Utvisad! Haha….knappast! Det är ju inte politiskt riktigt! Och skulle så vara fallet så lär vi nog se en massa snyfthistorier om denna stackars flykting som råkade slå någon annan och påhopp på alla ”rasister” på höglandet i Expressen, Aftonbladet och på SVT. För inte lär dom skriva om det här som hänt annars!

Kommentarer avstängda