Nyheter

Försökte köra på polis i trafikkontroll

Natten mot söndagen förflöt i Jönköpings län utan grövre brott men det hindrade inte att polisen hade över 100 äenden att ta hand om. Det hindrade inte heller att två polismän råkade mer eller mindre illa ut.

Den allvarligaste incidenten ägde rum utanför Smålandsstenar, när man skulle stoppa en uppenbart berusad bilist. Polismannen var alert och lyckades hoppa undan, Bilföraren, 36 år gammal, körde vidare men man hittade honom snabbt. Han fördes till Värnamo men han var så berusad att det inte var mycket att prata med under natten. Det sker under söndagen. Brottsrubricering: rattfylleri och försök till grov misshandel.

I Mullsjö grep polisen en man, 48 år gammal, för att han hotat en granne. När man kom in på polisstationen i Jönköping klippte han till en polisman. Därmed lades ytterligare en brottsmisstanke det som tidigare fanns mot honom.

Under natten fick man in ett larm om att en kvinna låg död i sin lägenhet i Huskvarna. Polis och ambulans stormade dit – och möttes av en mycket levande men yrvaken kvinna och hennes sambo.

En anmälan om falskt larm har upprättats – och man har vissa tips om vem falsklarmaren var.

Under natten fick polisen in många anmälningar om stulna mobiltelefoner. De anmärkningsvärda är att många, nära nog de flesta, haft telefonerna på sig. Tjuven/tjuvarna har alltså varit mycket fingerfärdiga, eftersom ingen upptäckt när stölden ägt rum.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook