Jönköpings län

Försökte döda polis på rv 40

En man misstänks för en rad brott efter en vettvillig körning på riksväg 40 och E4an i Jönköping natten till idag söndag. Bilföraren ska bland annat ha försökt köra på en motorcykelpolis och föraren misstänks för dråpförsök.

E4an genom Huskvarna. Foto: Trafikverket
E4an genom Huskvarna. Foto: Trafikverket

Polisen försökte stoppa en personbilsförare vid 22:45-tiden på lördagskvällen. Detta ville inte föraren och enligt polisen i Jönköpings län ska föraren istället ha försökt köra på en motorcykelburen polis.
Bilföraren fortsatte men polisen spårade honom och upprättade en vägspärr med spikmatta väster om Bankeryd på gränsen till Habo kommun där föraren till slut stoppades.
Mannen misstänks för olovlig körning, drograttfylla, fortkörning och för dråpförsök.

Mannen förhördes under natten men släpptes senare på order av åklagare trots dråpförsöksmisstankarna.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Skulle vara kul att veta hur en åklagare tänker när man släpper en person som är anklagad för dråpförsök. Har vi inte alldeles för många fall där ”ofarliga” personer som släppts från psykavdeöningar samt av åköagare som både misshandlat och mördat folk. Men den här åklagaren kanske hade för brått hem för en massa pappersarbete som en häktning säkert för med sig, och då kommer väl medborgarnas säkerhet som vanligt i andra hand.

  2. Dom 3-4 lättkränkta männen som prejade en kvinna med barn i bilen av vägen på E4:an utanför gävle vart bara misstänkta för grov misshandel, fast det är ju skillnad på folk och folk. Dom vart säkert frisläppta efter sjukhusbesöket.

Kommentarer avstängda