Sävsjö

”Försökte läxa upp mig” – Sävsjös kamp mot Migrationsverket går vidare

Konflikten mellan Sävsjö kommun och Migrationsverket om de ensamkommande flyktingbarnen går vidare. Kommunalråd Stefan Gustafsson (kd) kallar Migrationsverkets agerande för oanständigt.

[adrotate banner=”28″]
Stefan Gustafsson och Migrationsverkets presschef möttes i en radiodebatt på tal om Migrationsverkets beslut att utan förvarning placera två ensamkommande flyktingbarn i Sävsjö kommun.
”[Han har] fått uppdrag att försöka läxa upp mig”, bloggmeddelar Stefan Gustafsson på tal om presschefen och radiodebatten.
Migrationsverket menar att kommunledningen varit medveten om den nya tvingande lagen som började gälla vid årsskiftet. Stefan Gustafsson menar att kommunen kom överens med länsstyrelsen om att ta emot 8 ensamkommande flyktingbarn men att det skulle ta till 1a mars innan personal och boende stod helt klart och att avtalet skulle godkännas av kommunstyrelsen i början av januari.
”Vi blev minst sagt överrumplade när Migrationsverket helt utan att beakta vårt avtal med Länsstyrelsen började anvisa en rad barn till Sävsjö. Detta för att innan avtalet började gälla se till att så många som möjligt kunde föras ut till kommunen”, förklarar Stefan Gustafsson och kallar Migrationsverkets arbetssätt för oanständigt, upprörande, felaktig och inhumant mot barnen.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Undrar hur många det var som försökte köra på vänster sida i tre månader efter det att högertrafiken infördes?

  2. Maktspråk ska mötas med maktspråk. Det enda rätta är att Sävsjö Kommun omgående säger upp all frivillig mottagning med migrationsverket. På så sätt kompenserar man dels den belastning som den påtvingade mottagningen medför, dels så sänder man ett budskap till migrationsverket/riksdagen, att utpressning och hot inte är en framkomlig väg.

Kommentarer avstängda