Jönköpings län

Försökte mörda med en dildo – blev mycket våldsamt


En man åtalas nu vid Jönköpings tingsrätt och är misstänkt för mordförsök med hjälp av en rad tillhyggen, bl a en massagestav, dildo.

Det handlar om ett brott som ska ha begåtts på en adress i Vaggeryd redan i juni förra året men den misstänkte mannen kunde anhållas först i juli i år trots att han begärdes häktad redan förra sommaren. Den misstänkte har hållit sig gömd utomlands.
LÄS MER: Mordförsök i natt- man allvarligt skadad
Enligt åklagaren kom den misstänkte mannen och ytterligare en än så länge okänd person hem till brottsoffret, vars identitet är sekretessbelagd men det rör sig om en man i 45-årsåldern, och var beväpnade med ett basebollträ, handklovar, silvertejp, buntband, plasthandskar och en dildo.
De båda ska ha slagit brottsoffret med baseballträet i huvudet och på kroppen och sedan fängslat honom med handklovarna. Samtidigt ska de båda männen ha sagt att de tänkte döda brottsoffret.
”Det fanns fara för att brottet skulle fullbordas, fara för brottets fullbordan har endast på grund av tillfälliga omständigheter varit utesluten eftersom gärningen avbrutits efter att målsäganden lyckats slå sönder en fönsterruta och förbipasserande uppmärksammat händelsen”, anser Kammaråklagare Lisa Hedberg.
Något slags familjeförbindelse eller liknande ligger bakom brottet.
LÄS MER: Man utsatt för mordförsök – förhör idag
Brottsoffret skadades allvarligt, bl a slogs hans ansikte sönder och han fick andra skador på i huvudet och på överkroppen.
Åtalet omfattar också övergrepp i rättssak eftersom den åtalade ska ha hotat brottsoffret med ytterligare våld om offret ginge till polisen.
Åklagaren yrkar på utvisning för den åtalade mannen som i förhör med polisen förnekat brott.
Sex vittnen ska under rättegången styrka att brott begåtts.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook