Jönköpings län

Försökte smuggla in syriska flyktingar i natt – tre män anhållna

Tre män sitter sedan idag torsdag morgon anhållna misstänkta för grov människosmuggling efter polisen grep dem under natten när de ska ha fört in en grupp syriska flyktingar i landet.

[adrotate banner=”28″]
Det rör sig om två män med svenska medborgarskap och en med franskt som nu anhållits och förhörs under dagen av polisen i Värnamo.
Männen greps i en trafikkontroll vid 02-tiden natten till idag torsdag i närheten av Hestra i Gislaveds kommun efter att polisen av någon anledning fattat misstankar mot männens bilar..
Männen nekar till brott men polis och åklagare anser sig ha tillräckligt med bevis för att begära en häktning och inleda en förundersökning med mål att åtala männen.
Männen är i 72, 62 och 43 år gamla.
I tre bilar som polisen stoppade fanns åtta personer, män, kvinnor och barn. Polisen misstänker att dessa personer förts in olovligen i Sverige. Flyktingarna satt som vanliga passagerare i bilarna och var vid god hälsa.
Alla utom en ska vara identifierade som medborgare i Syrien. De kommer att söka asyl i Sverige. Det är dock oklart om Sverige och i så fall var i Sverige som var flyktingarnas slutdestination.
[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook