Ekonomi Tranås

FÖRST i Sverige: Höglandsföretag ett av fyra bolag som är bäst

Nu lanserar branschorganisationen Energiföretagen Sverige kvalitetscertifieringen ”Schysst elhandel”. Kommunala energibolaget Tranås Energi är ett av fyra elbolag som är först ut att få märkningen.

Vissa elbolag använder sig av fula metoder vid exempelvis telefonförsäljning. Märkningen ”Schysst elhandel” är tänkt att hjälpa kunden göra ett tryggt val av elbolag och få en tydlighet kring vilka villkor och avtal som gäller.

Tranås Energi är tillsammans med Eon, Mälarenergi och Karlstads Energi pilotföretag för den nya certifieringen.

– Tranås Energi tycker att det är viktigt att vara tydlig och ärlig i sin försäljning så att kunderna känner trygghet i sina elinköp, därför känner vi att ”Schysst elhandel” är ett steg i rätt riktning för oss och branschen. Vi tror att detta skapar förutsättning för nöjda kunder, större förtroende för branschen och förhoppningen är att fler branschföretag skall välja att följa efter och certifiera sig, säger Joakim Bergström, försäljningschef på Tranås Energi, i ett pressmeddelande.

När Tranås Energi och övriga tre elbolag blivit certifierade kan alla Sveriges andra elhandlare anmäla intresse för certifiering.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook