Första förlusten för Vetlanda BK – Kungälv vann målfattig match

IFK Kungälv bröt Vetlanda BK:s förlustfria svit på tre matcher. VBK föll med 1-2 (1-1) i en mycket tät match som egentligen hade kunnat sluta hur som helst.

VBK tryckte på oerhört under slutminuterna, men fick aldrig till något riktigt farligt avslut.
Och detta speglade matchen ganska väl.
VBK är för tunt framåt.
Dessutom slarvades det alldeles för mycket i passningsspelet mot Kungälv.
Gästernas farligheter uppkom ofta efter en missad VBK-passning och det var också på det sättet som matchen avgjordes.
I 65:e minuten fick VBK en högerhörna som bröts av Kungälv och fem sekunder senare låg istället 1-2-bollen bakom Jonas “Skorven” Persson i VBK-målet. Ett mål som skulle visa sig bli matchavgörande.
VBK:s mål gjordes i nionde minuten av lagkaptenen Jesper Jonsson som även han utnyttjade ett misstag, men nu av Kungälv.
Det var två försvarsinriktade lag och Kungälv var inte minst täta hemåt.
När VBK jagade 2-2-målet mot slutet hade man hela laget i eget straffområde.

Till sist noterar vi två ovanliga utvisningar, en för vardera laget. VBK:s udda utvisning blev till då en ledare i samband med en timeout klev över sargen och in på isen. Sådant gör man inte ostraffat i dagens bandy. Kungälvsutvisningen av det mer udda slaget blev då Fredrik Johansson åkte med uppknäppt munskydd.