Debatt

FÖRSTA MAJ: Så tänker LO på Höglandet kämpaDen nya LO-organisationen i Småland och Blekinge har tagit ställning i ett antal frågor som man gemensamt är överens om ligger till grund för politisk förändring, meddelar Dan Mattsson, ombudsman och chef LO-distriktet i Småland och Blekinge, i ett opinionsinlägg.

· Ökad jämställdhet, det skiljer idag över 6 300kr i faktisk månadslön mellan män och kvinnor inom arbetaryrken, vi ser även stora skillnader i arbetsvillkor, som ett led i strävan om ökad jämställdhet ska rätten till arbetskläder säkerställas i samtliga kommuner

· Stärk anställningstryggheten, arbetsgivare som ”hyvlar” anställningar måste genast upphöra med detta, efter att Coop vunnit en uppmärksammad dom i arbetsdomstolen löper många LO-medlemmar risk att få sin anställning hyvlad.

· Inför en Jämlikhetsagenda för hela Sverige, klyftorna mellan människor måste minska, vi måste få till ett trendbrott så att jämlikheten människor emellan ökar. Vi vill se ökad jämlikhet i samtliga kommuner, samt att mer av samhällets resurser går till jobbskapande i små och medelstora kommuner.

· Stopp för vinstjakten i välfärden. Det är självklart att välfärden ska stärkas att skolan ska utvecklas, då måste vi säkerställa att våra gemensamma skattemedel inte går till privata vinster utan det de är avsedda för, en stärkt välfärd.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook