Nyheter

Försvarsministern missade stor nyhet i Eksjö

Försvarsminister Karin Enström spenderade tisdagen i Eksjö med bland annat lunch med ledande politiker och rundvisning på Ränneslätt och regementena. Men hon kom en dag för tidigt och missade en jättestor nyhet.

[adrotate banner=”28″]

"Jag har kört en sån här tidigare", sa Karin Enström om bombroboten. Foto: Höglandsnytt
”Jag har kört en sån här tidigare”, sa Karin Enström om bombroboten. Foto: Höglandsnytt

Besöket i Eksjö under tisdagen inleddes med en lunch på officersmässen Trianon (som ursprungligen uppfördes i Mariannelund) tillsammans med ca 10 personer ur Eksjö kommuns toppolitiska skikt. Det blev samtal om bland annat de extra 1,4 miljarderna som satsas på försvarets förband och som kommer gagna regementena i Eksjö.
Sedan följde utflykt till övningsområdet Ränneslätt och därefter studiebesök hos minröjarna och ingenjörstrupperna.
Besöket var Karin Enström första som försvarsminister i Eksjö och kan ha varit det sista om alliansen förlorar valet.
”Jag gör så många besök jag kan”, berättar Karin Enström för Höglandsnytt.
Ett av syftena med besöket var att diskutera förutsättningarna för regementena att skrapa ihop tillräckligt med anställda. De ska vara närmare 1000 om några år.
Besöket kom inte med några några egentliga nyheter, den missade Karin Enström. Imorgon onsdag anländer till Eksjö nämligen de nytillverkade bandvagnarna av modell 410 som ska ersätta de gamla klassiska men utslitna bandvagnarna. Karin Enström har varit med om att ta beslut om att köpa bandvagnarna från Hägglunds i Örnsköldsvik.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook