Nässjö

Försvunnen man i Nässjö – stort pådrag

Höglandspolisen letar sedan i fredags kväll efter en man som försvunnit i Nässjö. Sökpådraget har under lördagen utökats med militärer, helikopter och stöd från frivilligorganisationen Missing People och kommer fortsätta under natten till imorgon söndag.

UPPDATERAD: 19:47, 20:48, 22:54, 08:35, 11:35, 13:40, 15:12, 21:02
Mannen är i 60-årsåldern och bosatt på Parkgårdens seniorboende i centrum.
Han försvann från parkgården ca kl 09 tiden idag fredag. Ett sökpådrag pågår sedan kvällen och polisen går nu ut till allmänheten för att få tips om var mannen kan befinna sig.
Mannen är 175-180 cm lång och har grått rufsigt hår och väger ca 100 kg. Han bär en lila tröja med kort ärm.
Mannen är i behov av medicin.
Mannen sågs senast vid 13-tiden på Storgatan, uppger polisen vid 20:35-tiden. Vid 10-tiden ska han ha setts vid ett annat äldreboende.

Många Nässjöbor har på eget initiativ givit sig ut för att leta efter den försvunne mannen. Enligt ett tips ska en man som liknade beskrivningen på den försvunne setts i Stadsparken innan kl 21 och därefter ska personen ha gått norrut.

UPPDATERING Lördag
Fortfarande under morgonen idag lördag hade mannen inte återfunnits. Sökandet från polisens sida fortsätter under dagen.

Mannen var vid 11.30 fortfarande inte återfunnen. Helikopter har satts in i sökandet. Militärer är på väg till Nässjö under sena förmiddagen.
Sökandet är koncentrerat till södra Nässjö.
Polisen har fått in observationer från vittnen men de är inte 100-procentiga.
Mannen ska ha Bodafors som hemort.

UPPDATERING 13:50
Vid 13:30-tiden gick Missing People ut med en efterlysning och signalement för att få in tips. Någon skallgång anordnad av MP är inte igång.
Polisen uppmanar också Nässjöborna att vara extra uppmärksamma och att kontakta polis omedelbart de gör några iakttagelser som kan ha samband med den försvunne mannen.

UPPDATERING 15:10
Polisen går vid 15-tiden ut med en uppmaning till Nässjöbor att söka igenom sina skjul och uthus.
”Det är en tänkbar situation att han gått in någonstans”, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ehne.
I övrigt har det inte kommit in några tips under eftermiddagen, enligt polisen.
Missing Peoples ansvariga har anlänt till Nässjö för ett samarbete med polisen under resten av dagen.
Räddningstjänsten har genomfört sökningar på sjöar i Nässjö med hjälp av båt. Inga dykningar har genomförts, enligt räddningstjänstens befäl.
”Det är en besvärlig situation”, sammanfattar Mikael Ehne läget.

UPPDATERING 21:00
Mannen är under lördagskvällen inte återfunnen. Arbetet med eftersök kommer att pågå även under natten och under morgondagen. På söndag kommer sannolikt helikopter att flyga över området, uppger polisen vid 21-tiden.
Missing People har under eftermiddagen och kvällen anordnat en skallgång med utgångspunkt från speedwayklubben på Skogsvallen.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook