Nässjö Nyheter

Fortsatt explosionsrisk i Nässjöverkstad

Räddningstjänsten kommer att bevaka industrilokalerna på Verkstadsgatan i Nässjö där en storbrand uppstod på fredagsmorgonen. Branden hotade både omgivning och tågtrafik på grund av flaskor med acetylengas som lätt kan explodera. Räddningstjänsten finns på plats åtminstone till lördag förmiddag. Därefter ska polisen göra en teknisk undersökning.

En förbipasserande lokförare larmade om en brand på Verkstadsgatan i Nässjö strax efter klockan fyra på fredagsmorgonen. I den 30 kvadratmeter stora industrilokalen fanns många gasflaskor och det var risk för explosion. Därför stoppades tågtrafiken i norrgående riktning ända fram till kvart över sju på morgonen. Vid halv tio meddelade räddningstjänsten att branden var släckt.

Branden var fullt utvecklad men ingen person skadades. 30 man från ett antal styrkor från Bodafors och Nässjö deltog i släckningsarbetet som inleddes vid halv fem på morgonen. Släckningsarbetet skedde på ett visst säkerhetsavstånd på grund av explosionsrisken.
Senare på morgonen rasade taket på byggnaden in och under detta fortsatte rök att utvecklas. Brandkåren fortsatte därför att hälla vatten på byggnaden. Samtidigt försökte man skjuta sönder flaskorna med acetylengas för att hindra explosion. Brandorsaken ännu okänd men polisen har spärrat av området.
Först framåt åtta på morgonen började räddningstjänsten få kontroll på branden som rasade i industrilokalen bara 100 meter från järnvägen (Stambanan).
Gasflaskorna kyldes ned med vattenkanoner för att inte explodera. Säkerhetsavståndet för acetylengasen är 150 meter och därför stoppades tågtrafiken vid tio i fem på morgonen. Bussar sattes in som ersättning mellan Nässjö och Aneby.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook