Ekonomi Fotboll

Fotbollsmatch spårade ur – många barn drabbade

Dräggen har gjort det igen. Nu kommer summering av den polisiära insatsen i anslutning till den allsvenska matchen mellan Örebro SK och Djurgårdens IF under söndagen. Skräckinjagande läsning som vanligt när storstadsbor förvandlas till vilda apor.

Långt innan matchstart hade en större grupp av ÖSK-medlemmar och s k supportrar samlats på Järntorget i Örebro för att genomföra en marsch till arenan för att manifestera ÖSK:s 110-årsjubileum. I gruppen fanns bl a flera barn i 10-årsåldern och uppåt.

Vid 13:10-tiden uppstod ett slagsmål med fyra personer inblandade i omedelbar närhet av ”jubileumsgruppen” där många, enligt polisen, upplevde händelsen som mycket olustig.

En insats av närvarande polis genomfördes och de fyra omhändertogs med stöd av polislagen för att förhindra brottslig gärning och återställa ordningen på platsen. De fyra fick tillbringa tiden, fram till matchens slut, i polisarrest. Anmälan angående misshandel har upprättats.

Jubileumsmarschen kunde därefter genomföras utan störningar. Djurgårdssupportrarna som samlats i resturang Strömpis genomförde en marsch till arenan och tände rökbengaler längs vägen. De är misstäntka för brott mot ordningslagen. Inne på arenan tändes flera rökbengaler på bortastå och ännu fler på hemmalagets ståplatsläktare.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook