Nyheter Vetlanda

Fp-förslag: alla ska ha dator i Vetlandas skolor

En dator per elev och en dator per lärare. Det kräver fullmäktigeledamoten Magnus Olofsgård (fp) i en motion där han vill se en attraktiv och modern skola. Fler datorer är vägen dit, menar Magnus Olofsgård.

Magnus Olofsgård varnar för att över 60 procent av skolans datorer snart måste bytas ut för att de inte klarar av ny programvara som krävs samtidigt som kraven höjs på att barnen ska lära sig använda modern teknik för att lära sig saker. Samtidigt krävs alltmer dokumentation och administration av lärarna, skriver Magnus Olofsgård i sin motion.
Han påpekar också att kommunstyrelsen tagit beslut om att lägga mer pengar på it-utveckling i skolan.
I motionen vill Magnus Olofsgård också att kommunen utreder hur it-strukturen ska kunna rustas upp.

Eksjö kommun har nyligen fått backa från löftet att ge alla skolbarn en egen dator. Nässjö kommun har satsat extra miljoner på en dator åt varje elev.
[adrotate banner=”6″]
[adrotate banner=”7″]
[adrotate banner=”23″]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

One Comment

  1. Magnus Olofsgård varnar för att över 60 procent av skolans datorer snart måste bytas ut för att de inte klarar av ny programvara som krävs samtidigt som kraven höjs på att barnen ska lära sig använda modern teknik för att lära sig saker. Samtidigt krävs alltmer dokumentation och administration av lärarna, skriver Magnus Olofsgård i sin motion.
    Vällovligt tänkande Magnus men att möta påkomna utgifter med ytterligare utgifter klarar inte skattesamhället. Du skriver att det krävs alltmer dokumentation och administration av lärarna. Jo och detta finns det stora slängar av i andra yrkeskategorier. Börja med att ställa dig frågan. Är allt detta nödvändigt? Är det inte bättre att ge lärare och andra yrkesutövare större möjlighet att ägna sig åt det de är utbildade i? Många är de lektioner där det saknas både lärare och kompetens. Elevernas sociala situation är i dag mycket ansträngd och de behöver en bra och stabil vuxenkontakt med sina lärare för att få en trygg grund att möta framtiden.
    Visst behövs teknisk uppdatering och det kan göras i vissa datasalar. Som några elever uttryckte det; Det blir jobbigt att hela dagen konka runt på sin platta.
    Detta Magnus handlar om prioriteringar och då tycker jag att det är viktigare att vi prioriterar eleven som människa och hen,s möjligheter till en trygg och stabil uppväxt.

Kommentarer avstängda