Vetlanda

Fp vill göra Vetlanda digitalt

Digitalisera papperhanteringen i fullmäktige och kommunstyrelsen och ge läsplattor (och utbildning) åt ledamöterna. Det vill Magnus Olofsgård (fp) och Ola Axeland (fp) i en motion. Att införa digitala utskick till fullmäktiges kallelser skulle kunna spara cirka 200 000 kronor om året bara i portokostnader, menar motionärerna.

5000 papper som skickas ut inför varje kommunfullmäktige. Det tycker Magnus Olofsgård och Ola Axeland är på tok för mycket. Varje fullmäktigemöte innebär kostnader på 1900 kronor bara i porto.
Förutom att spara pengar på porto skulle digitalisering innebära sänka kostnader kopiering och att färre arbetstimmar hos tjänstemännen skulle gå åt till dokumenthantering. Motionärerna pekar också på miljöfördelar.
Ledamöterna och ersättarna i kommunstyrelsen och i fullmäktige skulle också få läsplattor och utbildning i hur man använder dem.

Motionärerna pekar också på goda exempel på digitalisering i länet i Sävsjö, Värnamo och Gislaveds kommuner.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

4 Comments

  1. Går det att läsa e-post så mycket bättre på en läsplatta än på en dator??? Gör nåt vettigt för pengarna nån gång istället!!! Tänk på barnomsorgen, äldrevården eller något viktigt!! Eller köp era läsplattor för egna pengar, ni har ju absolut råd!!!

  2. Det är bra att Magnus Olofsgård och Ola Axeland skriver en motion om digitala handlingar till KF och KS i Vetlanda kommun. Synd att de inte tog med nämnderna också.
    Hoppas på bättre framgång nu. I slutet av är 2010 avslog KS ett tjänstemannaförslag i samma ärende, när 3 nämnder hade provat det under det året.

Kommentarer avstängda