Frågan som polisen inte vill höra om mordet i Nässjö | Höglandsnytt
Mord i Nässjö Nässjö

Frågan som polisen inte vill höra om mordet i Nässjö

Polisen är ytterst känslig inför en frågeställning om mordet i Nässjö. Det handlar om huruvida mordet hade kunnat klaras upp mycket tidigare och om i så fall mordet i Göteborg kunnat förhindras.

[adrotate banner=”27″]
Det är nämligen så att polisens utredare tidigt fick in tips om en eventuell koppling till den mördade mannens granne. Tipset var vagt men handlade bland annat om koppling till organiserad brottslighet.
”Vi fick in tipset första veckan”, berättar Höglandspolisens utredare Johan Frisk.

Eftersom tipset var vagt och inte stämde överens med det normala i mordfall att mördare och offer känner varandra så utredde polisen inte tipset vidare.
Det var först under sommaren tack vare mordet i Göteborg som det stod klart att kopplingen till grannen inte bara var intressant men också själva motivet till det felaktiga mordet.

Frågorna dyker därför upp om hur det känns att ha suttit på tipset hela tiden, om tipset inte kunnat utredas mer och om inte mordet i Göteborg kunnat förhindras.
Johan Frisk blev under presskonferensen om mordåtalet i fredags rejält sur på journalister som ställde frågorna. Alla journalister som intervjuade Johan Frisk ställde frågorna.
”Det är en pervers fråga. En imbecill fråga”, säger Johan Frisk till Höglandsnytt och menar att det inte hade gått att gå vidare med tipset så tidigt i utredningen. Tipset ska dock ha kommit från en person med starka kopplingar till grannen.

Grannen tillika Vetlandaföretagaren och enligt polisen det egentliga målet för mördaren förhördes redan tidigt i utredningen.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook