Fotboll Vetlanda

Från morgon till natt – Nya uppgifter om enorma bandyfesten i Vetlanda


”Vi ikan nte rucka på tider eller liknande för att bereda tid för VBKs match”, säger Sanna Sundberg, ordförande i Skirö AIK, i ett uttalande på tal om den stora bandyturneringen och Vetlanda BKs flyttade match.

Skirö AIK har arrangerat WCG17 i 3 år sedan 2015 och har även i år fått förtroendet att arrangera cupen. WCG17 har varit planerat och bokat sedan i november 2017 i samråd med Arenabolaget, Svenska bandyförbundet och Internationella bandyförbundet.

Olyckligtvis ville VBK spela sin match mot Hammarby den 2:e november, cupens startdatum. Skirö AIK har haft en öppen dialog med VBK sedan i juni om att de kan få spela sin match den 2:e november under förutsättningen att det inte blir fler än 9 anmälda lag.

I år är det 10 anmälda lag till World Cup Girls 17, vilket gör att cupen kommer att spelas mellan kl 08.00-22.45 under fredagen och lördagen samt kl 08.00-19.00 på söndagen. För att säkra att tjejerna får en hög standard på cupen, vilket dom är väl värda, så kan vi inte rucka på tider eller liknande för att bereda tid för VBKs match.

Vi har varit tydliga från början med vilka premisser som fanns för att de ska kunna ha sin match på fredagen och i år fanns inte möjligheten att lösa situationen på något annat sätt.
Vi hoppas självklart att så många som möjligt ska vara intresserade att följa både WCG17 och matchen mellan Vetlanda BK och Hammarby IF Bandy!

Sanna Sundberg
Ordförande i Skirö AIK

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook