Eksjö Jönköping Nässjö Vetlanda

Frikänd Vetlandabo men nu åker han dit rejält

En tidigare frikänd Vetlandabo döms nu av hovrätten för ett brandattentat på ett behandlingshem i Bodafors tidigare i år.

En pojke från Vetlanda frikändes i juni från mordbranden på ett behandlingshem i Bodafors i februari i år enligt en dom från Eksjö tingsrätt

LÄS MER:
Den 17-årige pojken greps direkt efter branddådet och satt anhållen i flera dagar hos Höglandspolisen.
17-åringen som är bosatt på ett behandlingshem ska ha kastat in ett brinnande föremål genom fönstret till en 16-årig pojke som han kommit i bråk med tidigare under dagen. Det handlade om en brinnande trasa i en hink med bensin.
Brottsoffret höll på att träffas av den brinnande hinken. Sex unga män var uppsatta som målsäganden i målet.

”Branden innebar fara för annans liv och hälsa och för omfattande förstörelse av annans egendom. Brottet borde bedömas som grovt eftersom det förelåg fara för flera människor och eftersom flera av de personer som utsattes för fara var unga personer. Brottet borde vidare bedömas som grovt med hänsyn till brottets utförande”, ansåg Kammaråklagare Linda Schön men tingsrätten valde att inte gå på åklagarens linje.

17-åringen frikänns nu eftersom tingsrätten anser att det inte är helt bevisat att det var 17-åringen som kastade trasan, det kan ha varit någon annan.

Domen överklagades till Göta hovrätt i Jönköping och hovrätten har dömt Vetlandapojken till till sluten ungdomsvård i nio månader och därtill 20000 kr i skadestånd.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook