Vetlanda

Frontalkrock i Vetlanda kommun – två skadade


Två personer skadades i en frontalkrock på lv 900 i östra Vetlanda kommun under onsdagseftermiddagen. Polisens utredning går vidare och en ung man misstänkt för brott.

En trafikolycka inträffade under onsdagseftermiddagen i östligaste Vetlanda kommun när ett par bilförare krockade. Olyckan inträffade vid 1615-tiden när två bilförare kolliderade med varandra. Olyckan inträffade på lv 900 mellan Kvillsfors och Pauliström ca 200 meter söder om länsgränsen till Kalmar län när två mötande bilförare kolliderade.

Olyckan ska enligt polisen ha orsakats av att den ene bilföraren tappat kontroll över sitt fordon efter att ha fått sladd i en kurva. Bilföraren kom över på mötande vägbana och krocken var ett faktum, meddelar polisen under fredagen.

Vägen måste stängas av efter olyckan. Båda bilförarna blev förda till sjukhus med ambulans och där konstaterades lindriga skador.
Den ene bilföraren, en man i 20-årsåldern från Kvillsfors, misstänks för att ha kört med otillräckligt mönsterdjup på däcken. Föraren fick på plats ett bötesföreläggande av polisen.

Den andre bilföraren var en man i 25-årsåldern från Pauliström.

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook