Fruktansvärt djurplågeri i Vetlanda – jagade med pil | Höglandsnytt
Vetlanda

Fruktansvärt djurplågeri i Vetlanda – jagade med pil


[adrotate banner=”27″]
Ett jaktbrott och djurplågeri i Vetlanda utreds nu av Höglandspolisen.

Kommunens skyddsjägare larmades till en adress på Norrvägen i Vetlanda vid 11-tiden efter att Vetlandabor upptäckt en hare med en pinne i ryggen.
När jägaren kom till platsen visade det sig att det rörde sig om en pil som skjutits mot haren och genomborrat nästan hela kroppen ovanifrån.
Det rörde sig om en professionell glasfiberpil. Haren har efter att blivit träffat sprungit med pilen i kroppen och plågats.
Skyddsjägaren avlivade haren och slog larm till polisen som nu jagar plågaren.
”Du får inte jaga hare med pil och inte jaga hare. Det är inte jaktsäsong nu”, säger Göran Gunnarsson, polisens presstalesman.

[Redaktion]

Av: Redaktionen, [email protected] Gilla oss på Facebook

2 Comments

  1. Som aktiv bågskytt känner jag att jag måste klarlägga ett och annat.
    INGEN aktiv bågskytt inom en organiserad förening skulle få för sig att skjuta på djur i Sverige.
    Och, ”en professionell glasfiberpil”, möjligen på -70talet, inget som används numera.
    Det mesta tyder på snorunge med ”hobbexköpta” leksaker.

  2. Precis allt talar för att det är barn/ungdomar som varit i farten. Det finns ingen bågskytt/bågjägare idag som använder glasfiberpilar. Det är kolfiberpilar som gäller och tidigare använde man aluminiumpilar. En modern jaktbåge skjuter en pil rätt igenom en älg och den sitter inte kvar i en liten hare. Att haren överlevde har förmodligen att göra med att pilen saknade skärande jaktspets. Förmodligen är det ungdomar som köpt sig en pilbåge på Hobbex och även sina glasfiberpilar där och fick för sig att prova på levande vilt. Man ser ibland bilder på fåglar och annat mindre vilt där pilen sitter kvar. I samtliga fall handlar det om klena barnpilbågar som använts. Så polisen behöver inte söka efter den skyldige inom bågskytte eller bågjägarekretsarna. Börja med att förhöra lokala ungarna istället.

Kommentarer avstängda